Politică

SURSE: Ciolacu vrea impozitarea pensiilor speciale cu 90%!

Informație bombă, din interiorul PSD. Potrivit unor surse citate de Adevărul, social-democrații pregătesc un proiect de lege privind impozitarea pensiilor speciale, pentru a îngropa principala temă de atac a PNL şi USR înainte de alegerile locale şi parlamentare. Potrivit surselor citate, pensiile mai mari de 9.000 de lei vor fi impozitate cu 90%, în timp ce pensiile cuprinse între 6.000 şi 8.900 de lei ar urma să fie impozitate cu 70%.

Conform jurnaliștilor Adevărul, Marcel Ciolacu și-ar dori să obțină consens politic în vederea eliminării privilegiilor. Mișcarea ar avea dublu scop: unul financiar, evident, de economisire a banului public, iar altul de imagine, cu tentă politică, având în vedere rezonanțele puternice pe care le produce la nivelul societății subiectul pensiilor „nesimțite”.

Anunțul privind inițiativa PSD vine în contextul în care PNL şi USR îi acuză pe social-democrați că se opun eliminării privilegiilor. Lovitura pe care o dă PSD veniturilor uriașe încasate de beneficiarii pensiilor speciale vine să contracareze atacurile oponenților politici și să priveze actuala putere de una dintre marotele pe care le-a utilizat în scop pur electoral:

Proiectul prevede mai multe praguri de impozitare: 90% pentru pensiile care depăşesc 9.000 de lei; 70% pentru pensiile cuprinse între 6.000 şi 8.900 de lei.

”Probabil vor mai fi şi praguri intermediare. În acest moment facem calcule pentru a ajunge la o formă de echitate”, susţin surse din conducerea partidului pentru Adevărul.

Prin eliminarea pensiilor speciale, PSD ar omorî, exact înaintea campaniei pentru alegerile locale şi parlamentare, una dintre principalele teme de atac ale PNL şi USR. Liderul social-democrat Marcel Ciolacu le va cere tuturor partidelor să voteze proiectul PSD.

De menționat că unica soluţie constituţională pentru eliminarea pensiilor speciale rămâne impozitarea drastică a celor privilegiaţi, în condiţiile în care CCR a decis că eliminarea totală a pensiilor speciale e neconstituţională.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. Impozitare inseamna o solutie modificabila oricand de alta majoritate parlamentara. Solutia este o modificare a Constitutiei si sunt sigur ca imensa majoritate a romanilor va accepta asta.
    Pensiile trebuie sa fie bazate 100% pe contributivitate, nu pe privilegii. Cine a avut salariu mare, va avea si o pensie mare… altfel nu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button