EducaţieȘtirile zilei

SURSE: Profesorii resping oferta guvernanților | Greva continuă

Greva din Educație continuă, după ce sindicatele i-ar fi anunțat pe liderii coaliției de guvernare că resping oferta făcută de Executiv, transmite publicația www.stiripesurse.ro. După minivacanța de 1 iunie, greva cadrelor didactice va continua.

Astăzi, la ora 19:00, liderii sindicatelor reprezentantive din învățământ au participat la o întâlnire la care au fost prezenți premierul Nicolae Ciucă, liderul PSD, Marcel Ciolacu, și ministrul Educației, Ligia Deca. Întâlnirea a avut loc la Palatul Victoria, în contextul ofertei făcute de Guvernul salariaților din învățământ.

Potrivit acesteia, personalul didactic ar fi urmat să primească, de mâine, 1000 de lei brut în plus la salariu (aproximativ 550 de lei net), în timp ce personalul auxiliar și nedidactic ar fi primit 400 de lei brut.

După prezentarea ofertei, liderii politici au așteptat ca sindicalistii să ducă mesajul către angajații din învățământ, iar în această seară au fost așteptați cu un răspuns. Salariile ar fi urmat să crească de mâine, printr-o ordonanță de urgență promovată de Putere.

Se pare încă că sindicatele ar fi refuzat oferta Executivului. În acest caz, greva salariaților din învățământ va continua și după data de 5 iunie 2023.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!