AdministrațieȘtirile zilei

SURSE: Reduceri masive de personal în Primărie, odată cu noua organigramă

Noua organigramă a Primăriei Buzău a primit avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici și ar fi ajuns ieri în mapele consilierilor locali municipali. Conform documentului, aproape 40 % dintre angajați ar urma să fie disponibilizați, cei mai mulți, din rândul polițiștilor locali.

 
Potrivit documentului, personalul Primăriei oraşului reşedinţă de judeţ se reduce aproape la jumătate față de efectivul actual. Din 799 de angajaţi din Palatul Comunal vor rămâne 494. Cea mai mare reducere se produce, la Poliţia Locală unde vor rămâne 138 de angajaţi din 447. Dintre aceştia vor activa în Serviciul Ordine Publică respectiv 21+2 şefi la Disciplină Rutieră, 13+2 şefi la Disciplină în Construcţii, 10+1 şef la „Dispecerat”. Celelalte 356 de posturi din schema de personal a Primăriei Buzău se regăsesc în diferite servicii, compartimente, direcţii şi birouri. Pentru fiecare post de conducere nou înfiinţat se va organiza concurs.

O noutate importantă adusă de noua organigramă ar fi aceea că municipiul Buzău va avea un post de administrator public sau, așa cum este denumit mai nou, de city-manager.

 

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close