EducaţieȘtirile zilei

SURSE: Școală on-line și după 8 noiembrie

Elevii și preșcolarii ar urma să rămână acasă și după data de 8 noiembrie, atunci când este reprogramată întoarcerea la școală. Potrivit publicației EducațiePrivată.ro, școala on-line este cea mai vehiculată variantă în rândul decizionalilor din Ministerul Educației.

În ceea ce privește recuperarea orelor pierdute în cele două săptămâni de „vacanță forțată”, Ministerul propune școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie  pentru gimnaziu și liceu și între 10-14 ianuarie pentru elevii din ciclul primar.

CITEȘTE ȘI: Daniel Țiclea, prefectul județului: „Suntem în război, pe front, cu arma la picior”

Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a spus Cîmpeanu.

Declarația ministrului conține o perioadă în care oricum elevii sunt la școală, teoretic, pentru că pe 10 ianuarie începe semestrul al II-lea în structura nemodificată a anului școlar. Așa că săptămîna 10-14 ianuarie era oricum una cu prezență fizică la școală.

Sursa citată publică și o informație pe surse, potrivit căreia la Ministerul Educației „cea mai probabilă variantă luată în calcul în acest moment pentru reluarea școlii de pe 8 noiembrie este educația online”.

Potrivit surselor citate, acest scenariu este valabil în măsura în care situația epidemiologică nu se îmbunătățește semnificativ până atunci.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: