Știrile zilei

SURSE: Trupul lui Ciprian, adus acasă săptămâna viitoare. Va fi înmormântat la Cimitirul Eroilor

Sicriul cu trupul militarului Ciprian Ștefan Polschi, ucis joi dimineață în Afganistan, va fi repatriat în cursul zilei de marți. Surse din MApN afirmă că sicriul va fi adus în țară cu o aeronavă militară ce va ateriza pe un aeroport din București. Înmormântarea ar urma să aibă loc joi, la Cimitirul Eroilor din Buzău.

Caporalul cls. a III-a Cipirian-Ștefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

Buzoianul plecase de la unitatea militară UM 01847 Parașutiști din Crâng, structură a Forțelor de Operații Speciale. Militarii acestei unități sunt luptători de elită antrenați pentru misiuni speciale.

Ieri, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ștefan Polschi și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Vineri, 6 septembrie, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații, vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close