AdministrațieȘtirile zilei

Suspecții în dosarul fraudei la Primărie, duși rând pe rând la instanță / Decizia judecătorilor

În cursul zilei de miercuri, expiră ordonanțele de reținere emise de procurorii DIICOT pe numele celor cinci angajați ai Direcției Economice din Primăria Buzău. * Persoanele vizate, printre care se numără și șefi din indtituție, sunt acuzate de constituire a unui grup infracțional, abuz în serviciu și fraudă informatică. * Ele sunt aduse, rând pe rând, la instanță, pentru ca judecătorii să  decidă dacă rămân sau nu în libertate. *boaru
Primul care a ajuns în fața judecătorilor a foost Liviu Cătălin Boaru, șeful Serviciului Urmărire-Executare Persoane Juridice din cadrul Direcției Economice. Pentru acesta, procurorii au cerut arestarea preventivă. El s-a declarat nevinovat, spunând că nu ştia nimic despre faptele comise de colegii săi. Instanța a rămas în pronunțare.
Ulterior, procurorii au cerut arest la domiciliu pentru Virgil Toșu, șeful Serviciului Urmărire-Executare Persoane Fizice din cadrul Direcției Economice a Primăriei Buzău. În cazul Nicoletei Angelica Lung, mandatul de reținere pentru 24 de ore a expirat. Ea a părăsit arestul Poliției. Se pare că în cazul său, procurorii nu vor formula nici o cerere de propunere de arestare preventivă sau de plasare în arest la domiciliu.
Tot la Tribunal, dar cu propunere de arest la domiciliu, se află și Bogdan Neagu, alt funcţionar din Primărie. El nu se află în lotul de cinci al celor reținuți marți.
În cursul serii, urmează să expire ordonanța de reținere a directorului Direcției Economice, Ion Gegea. Cel mai probabil, și el va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: