Administrație

În ultimele zile, sute de polițiști buzoieni s-au transformat în salvatori

Nu mai puțin de 539 de poliţişti cu 92 de autospeciale au fost mobilizaţi în ultimele 24 de ore în misiunile impuse de condiţiile meteorologice care au afectat judeţul Buzău.Filtre-Gutai-zapada
Poliţiştii au intervenit pentru a prelua patru cazuri medicale şi au făcut posibilă transportarea lor în condiţii de siguranţă până la personalul medical de specialitate.  

În ultimele 24 de ore, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat misiunile specifice impuse de condiţiile meteo-rutiere, însă nu au ezitat să acorde ajutor persoanelor aflate în dificultate.

În două situaţii a intervenit şeful postului de poliţie comunal Mihăileşti, care a preluat cu autospeciala poliţiei o tânără însărcinată şi o femeie în vârstă de 31 de ani, pe care le-a dus din satul Mărgineanu până la DN2 E85, unde au fost preluate de echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău.

În celelalte două cazuri medicale – o minoră în vârstă de 8 ani, diagnosticată cu apendicită acută şi un băiat în vârstă de 5 ani, diagnosticat cu laringită şi febră de peste 38 de grade – a intervenit un echipaj al Serviciului Rutier care a făcut posibilă transportarea minorilor şi a însoţitorilor acestora, din comuna C.A. Rosetti până la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Poliţiştii din filtre au discutat permanent cu şoferii şi au făcut tot ce a depins de ei pentru a-i determina să înţeleagă că restricţiile din trafic au fost impuse doar pentru siguranţa lor.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum înainte de a se informa cu privire la condiţiile meteo-rutiere de pe traseele pe care intenţionează să le parcurgă ori dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

Poliţiştii reamintesc obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă ori zăpadă bătătorită.

                    Şi pietonii trebuie să dea dovadă de prudenţă şi să se angajeze în traversare doar prin locuri special amenajate şi semnalizate şi numai după ce se asigură că pot face acest lucru în deplină siguranţă.

 

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close