Știrile zilei

Tânăr din Buzău, condamnat la 10 ANI de închisoare! | Ce „performanțe” a reușit

Un buzoian de 32 de ani s-a ales cu o pedeapsă record după ce a reușit să înșele mai mulți bătrâni, dându-se drept avocat și cerându-le sume de bani la telefon. Culmea este că bărbatul reușea să-i păcălească pe oameni în timp ce se afla închis în penitenciar.

Cinci bătrâni i-au căzut victime lui George Iulian Dragu, buzoianul care i-a sunat, recomandându-se ca fiul, nepotul sau avocatul acestora, cerându-le imperativ să le trimită sume de ordinul miilor de lei pentru a scăpa de răspunderea penală. Pentru a fi mai convingător, deţinutul plângea în hohote şi îşi schimba vocea.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 17 decembrie, pe George Iulian Dragu (32 de ani), un buzoian originar din localitatea Pogoanele, la 10 ani şi 5 zile de închisoare pentru înşelăciune. Tânărul a reuşit ”performanţa” de a înşela cinci bătrâni din Brăila în decurs de doar câteva zile cu 27.000 de lei. În 2013, când a decis să escrocheze persoane de vârsta a treia, George Iulian Dragu era încarcerat în penitenciarul din Slobozia, fiind transferat apoi la penitenciarul din Rahova.

Metoda de înşelăciune a deţinutului era pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Făcea rost de mai multe cartele de telefon, se închidea în WC-ul celulei unde era închis şi începea să sune diverse persoane, iar după ce acestea răspundeau, începea să plângă în hohote, recomandându-se ca fiind fiul sau nepotul acestora, după care îşi schimba vocea şi juca şi rolul avocatului.

În camera respectivă eram încarcerate circa 20 de persoane, iar în acea perioadă eu am deţinut mai multe telefoane mobile şi cartele SIM. Fiind încarcerat în Penitenciarul Slobozia, am auzit despre faptul că unii deţinuţi comit fapte de înşelăciune prin metoda “accidentul” şi am hotărât să comit şi eu asemenea fapte. Am sunat întâmplător pe mai multe telefoane fixe din reţeaua Romtelecom, folosind prefix de Brăila şi am încercat să înşel persoanele apelate. Când eu comiteam astfel de fapte, mă închideam singur în grupul sanitar pentru a nu fi auzit de către ceilalţi deţinuţi, fiind pregătit din timp cu cele necesare săvârşirii faptelor. În final, sumele de bani erau cheltuite de diferite persoane necunoscute de mine şi de soţia mea, în folosul meu, pe pachete cu alimente, ţigări“, le-a declarat deţinutul procurorilor, conform site-ului obiectivbr.ro.

Prima victimă a fost un bătrân de 87 de ani, care a fost contactat pe telefonul fix de către George Iulian Dragu, care plângea în hohote şi s-a recomandat că fiind ginerele acestuia. I-a povestit despre yn accident în care fusese implicat şi i-a cerut să-l ajute cu suma de 6.000 lei pentru a se împăca cu victima şi a scăpa de răspundere. Ca să dea impresia că totul este real, la un moment dat, Dragu şi-a schimbat vocea şi a spus că este avocatul ginerelui şi că îl reprezintă la Poliţie, apoi a susţinut că este necesară acea sumă de bani.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: