Știrile zilei

Tânăr din Buzău, rămas fără lanțul din aur, după un anunț pe OLX

Prostie sau curaj nebun? Un individ care s-a dat drept cumpărător de pe OLX i-a furat unui tânăr lanțul din aur pe care acesta voia să îl vândă. Fapta s-a consumat pe strada Pietroasele, la doi pași de sediul IPJ Buzău.

Săptămâna trecută, un tânăr din Buzău și-a pus la vânzare pe OLX lanțul din aur, de 24 de grame. La scurt timp, un tânăr l-a contactat telefonic, mainfestându-și intenția de a-l cumpăra.

Sub pretextul că nu are mașină să se deplaseze, individul l-a invitat pe vânzător să se întâlnească în oraș. Miercuri seară, cei doi s-au întâlnit pe strada Pietroasele, la doi pași de sediul IPJ. O stradă îngustă, cu sens unic și cu multe blocuri printre care te poți pierde rapid, dacă ești iute de picior.

Vânzător de bună-credință, tânărul a coborât din mașină și i-a înmânat cumpărătorului lanțul, pentru ca acesta să-l poată verifica. Au convenit apoi să meargă împreună la un amanet din Carrefour, unde să verifice dacă bijuteria este, într-adevăr, din aur.

Falsul cumpărător avea însă alte planuri. Pretextând că nu are loc să urce, l-a rugat pe vânzător să tragă puțin mașina mai în spate. De atât a avut nevoie individul: rămas cu lanțul în mână, a profitat de faptul că bărbatul s-a urcat în mașină și a rupt-o la fugă printre blocuri.

Păgubitul a sunat imediat la 112, însă polițiștii sosiți la fața locului nu au putut decât să îi înregistreze plângerea și să deschidă o anchetă.

Suspectul nu are nume, iar semnalmentele furnizate polițiștilor de păgubit sunt extrem de vagi. Mai mult decât atât, pentru a-și suna victima, individul ar fi folosit o cartelă telefonică pe care a aruncat-o în secunda doi. Este posibil ca el nici măcar să nu fie buzoian, dat fiind că a ales un loc al întâlnirii zona Poliției Buzău, semn că nu cunoaște orașul.

Polițiștii spun că în Buzău nu s-a mai înregistrat o asemenea faptă și îi îndeamnă pe cetățeni să nu încredințeze nimănui bunurile personale.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button