Știrile zilei

Tânăr din Buzău, reținut după ce a vrut să-i încurce pe polițiști

Un buzoian de 33 de ani și-a petrecut noaptea de miercuri în arestul IPJ, după ce a încercat să-i păcăleasc pe polițiști și să scape de vina producerii unui accident rutier. Ieri, instanța de judecată a luat față de șofer măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile. 

Totul a început la sfârșitul lunii octombrie, atunci când, băut bine, buzoianul de 33 de ani s-a urcat la volan și a plecat spre casa bunicilor. În timp ce conducea pe DJ203D, în comuna Smeeni, din direcția Buzău către Pogoanele, tânărul a pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sens opus de către o buzoiancă de 23 de ani.

  • A complotat cu fratele ca să scape basma curată.

Accidentul s-a soldat cu rănirea celor doi buzoieni. Pentru a scăpa de vinovăție, șoferul s-a așezat pe scaunul din dreapta și a început să își sune prietenii pentru a-l ajuta să scape basma curată. În ajutor i-a sărit fratele său, cu un an mai mic, care le-a relatat polițiștilor că el a fost cel care conducea în momentul producerii accidentului.

Cei doi n-au reușit să scape însă de vigilența polițiștilor care, continuând verificările, au stabilit că lucrurile au stat cu totul altfel. La volan s-a aflat buzoianul de 33 de ani, care, la acel moment, avea permisul de conducere anulat și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Buletinul de analiză toxicologică a indicat în cazul său o alcoolemie de 2,02 g/l alcool pur în sânge.

“Miercuri, în urma administrării probatoriului, polițiștii rutieri au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de buzoianul de 33 de ani,  pentru săvârșirea infractiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” și “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia  permisul de conducere i-a fost anulat”. “, se menționează într-un comunicat al IPJ Buzău.

Se pare că nu este pentru prima dată când buzoianul de 33 de ani comite astfel de infracțiuni. În ultimii ani, el a fost prins pe picior greșit de nenumărate ori de polițiști, fie conducând cu permisul suspendat, fie cu viteză.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button