Știrile zilei

Tânăr la un pas să-și piardă viața pe DN 10, la Siriu

„Drumul groazei”. Așa numesc șoferii drumul național 10, Buzău-Brașov, în zona barajului de la Siriu, din cauza multiplelor pericole care plutesc în aer. Aseară, un tânăr de 23 de ani a fost la un pas să piară strivit o stâncă desprinsă de pe versant. Oamenii dau vina pe reprezentanții Drumurilor Naționale, despre care spun că pur și simplu stau cu mâinile în sân.

Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 22:30, atunci când Sebi – un tânăr din localitatea Siriu – mergea să își ia sora de la serviciu. Urcând șoseaua spre baraj, până în plafonul de protecție construit în zona parcării, tânărul a auzit un vuiet, încheiat cu o bubuitură puternică. A tras instinctiv stânga de volan, evitând pe moment pericolul.

Spunem „pe moment” pentru că stânca uriașă prăbușită pe șosea s-a desfăcut în bolovani mai mici, iar doi dintre ei au lovit mașina condusă de Sebi. Partea din față și cea laterală au fost grav avariate, însă tânărul a scăpat nevătămat: „Dacă bolovanii cădeau pe mașină, îl omorau pe loc.”, au spus cei sosiți la fața locului pentru a tracata autoturismul Skoda Fabia.

Astfel de priveliști sunt obișnuite pe DN 10. Pentru că sunt mici, bolovanii pot cel mult să-ți avarieze mașina. Viața atârnă însă de un fir de ață atunci când pe drum se prăvălesc stânci.
  • Primarul din Siriu a făcut numeroase sesizări, dar niciuna nu a produs efecte.

Acum, familia tânărului este hotărâtă să acționeze în judecată CNAIR și să solicite daune. Oamenii acuză și districtul Drumuri Naționale Siriu că nu face absolut nimic pentru a remedia situația. Aseară, spune sora tânărului, pe drum se forma polei, iar prăbușirea altor stânci era iminentă (aproape zilnic se desprind mici bolovani care ajung în șosea – n.red.), însă nicio mașină a companiei nu se afla pe traseu.

Oamenii sunt de părere că pericolul este iminent și că doar intervenția de urgentă a autorităților pentru montarea de plase sau lucrări de terasare a versantului mai poate evita o tragedie. Cum însă șeful districtului de la Drumuri este consilier PNL, iar noul primar – Dragoș Voicu -, de la PSD, unii localnici cred că nu se va face nimic tocmai pentru a fi sabotată activitatea edilului.

În orice caz, vom reveni cu un material amplu despre situația de la Siriu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button