ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Tânăr teolog buzoian, mort în Muntele Athos

Un tânâr teolog buzoian și-a pierdut viața într-un cumplit accident de circulație produs, zilele trecute, pe un drum din Sfântul Munte Athos. Împietriți de durere, membrii familiei și toți cei care l-au cunoscut pe Teodor încearcă să înțeleagă cum a fost posibilă o asemenea tragedie.

Potrivit foștilor colegi și profesori, Teodor era un tânăr remarcabil, cu rezultate deosebite atât la Seminarul Teologic Buzău, cât și la Facultatea de Teologie din București, pe care o absolvise în anul 2017. Ulterior, tânărul se înscrisese la cursurile de master, pe care le finalizase în 2019.

În prezent, Teodor se afla în Sfântul Munte Athos, locul său de suflet, în care se simțea aproape de Dumnezeu. Împlinise 28 de ani și avea toată viața înainte, iar colegii și foștii profesori îi prevedeau un viitor strălucit:

Era un tânăr remarcabil, cu rezultate excepționale la învățătură atât în seminar, cât și în facultate. Îmi amintesc și acum că eu eram anul întâi de seminar, iar el era în an terminal și predica foarte frumos. Suntem împietriți de durere și nu putem decât să ne rugăm ca Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace și lumină.”, ne-a spus Bogdan, un fost coleg de școală.

Cu inimile frânte de durere sunt și foștii profesori de la Școala Gimnazială „Sfântul Apostol Andrei” din Buzău, acolo unde Teodor urmase cursurile școlii primare și generale. Constantin Stan, un dascăl cu suflet mare de la școala amintită, a postat pe Facebook un mesaj de adio pentru fostul său elev. De altfel, toți cei care l-au cunoscut pe tânăr au fost șocați de dispariția sa fulgerătoare:

Of, of, Răzvane ce drum ți ai ales. Veghează ți părintii de acolo de sus si da le putere. Dumnezeu și Maica Domnului sa te primeasca in Împărăția lor, suflet de Înger. Odihnește te în pace!”
Multă mângâiere de la Maica Lui Dumnezeu să primiți! Eram prietenă cu Razvan. Cred tare că merge la Lumină și Bucurie, la Hristos pe care l-a iubit.”
„Maicuta Domnului sa va dea putere ! Suntem șocați de vestea aceasta ! Cunoscându-l pe Razvan, știu ca dragostea lui pentru credința ortodoxa era nemarginita, motiv pentru care, indraznesc sa cred ca vrednic este de împărăția veșnica! Dumnezeu sa îl ierte si sa îl aseze cu drepții!” sunt doar câteva dintre mesajele postate pe Facebook de apropiați.

Împrejurările în care a avut loc accidentul sunt încă incerte. Se pare că Teodor se afla într-o mașină care a fost implicată într-un accident rutier grav pe o șosea din Muntele Athos, iar apropiații spun că tânărul chiar vorbea la telefon cu mama sa în momentul producerii tragediei.

Distrusă de durerea pierderii unicului fiu, mama lui Teodor a găsit puterea de a posta pe Facebook un mesaj prin care îi informează pe apropiați despre data înmormântării. Sicriul cu trupul tânărului a ajuns deja în țară, iar astăzi va fi depus la capela cimitirului „Sfântul Andrei” din Micro XIV.

Așadar, cei care doresc să își ia rămas-bun de la Teodor o pot face începând cu data de astăzi, slujba de înmormântare urmând a avea loc pe 3 iulie, la ora 11:30.

Dumnezeu să îl odihnească, iar familiei îndoliate să îi dea putere!

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button