Știrile zilei

Tânără din Buzău, lovită de fulger

O tânără în vârstă de 17 ani, din municipiul Buzău, este internată la un spital din capitală după ce, duminică, a fost lovită de fulger, suferind arsuri pe 30% din suprafața corpului.

Evenimentul s-a produs ieri, în Pasul Vâlcan din județul Hunedoara, unde buzoianca și un băiat de 14 ani se aflau într-o drumeție cu familia. La un moment dat, cei doi au fost loviți de fulger, dar au rămas conștienți, un echipaj al Ambulanței acordându-le îngrijiri la fața locului.

Tânăra ar fi suferit arsuri de gradul 1 în zona feței și în zona toracică și era foarte agitată, motiv pentru care medicii au fost nevoiți să o sedeze. Tânăra a fost dusă la spitalul din Petroșani, după care a fost transferată la București.

Dacă băiatul de 14 ani a scăpat teafăr, adolecenta din Buzău are arsuri de gradele 1 și 2 pe 30% din suprafața corpului. În prezent se află internată la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Prezenta arsuri la nivelul feței și toracelui anterior, precum și marca de intrare a fulgerului, iar pe coapsă avea urmă. Colegii au concluzionat că este zona pe unde a ieșit fulgerul”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Ambulanței Hunedoara.

Cazurile în care oamenii supraviețuiesc dacă sunt loviți de fulger sunt destul de rare. Când străbate corpul uman, fulgerul atinge organele interne și legăturile nervoase, mai întâi. Efecte ale șocului electric pot să apară și la câteva luni distanță

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!