Știrile zilei

Tânără profesoară, decedată în accident | Primar: „Oare trebuie să asistăm la o altă nenorocire?”

Acum trei ani, REPORTER BUZOIAN relata despre drama unei familii care și-a pierdut fiica și soția într-un grav accident rutier produs pe DN 10, la Sătuc. Într-o fatidică noapte de iulie, tânăra profesoară de religie se afla în mașina fratelui ei, pe atunci preot în Unguriu, când le-a ieșit în față un porc mistreț. Manevra de evitare s-a soldat cu răsturnarea mașinii și rănirea gravă a tinerei de pe locul din dreapta, care a murit la scurt timp.

La momentul respectiv, știrea despre tragedia familiei s-a pierdut în marea de fapt divers a zilei. Dar, cel mai grav, nimeni nu s-a împiedicat de acest subiect, dureros pentru o familie care, într-o secundă, a pierdut totul.

După ani în care nimeni nu a luat nicio măsură pentru a stopa măcelul de pe șoseaua ce duce la Sătuc, primarul comunei Berca a postat pe Facebook un mesaj plin de indignare și revoltă la adresa autorităților:

„Au trecut 3 ani ….in zadar…nu s-a luat nicio masura !
Ba mai mult, de o lună de zile, în jurul școlii Berca, mistreți de peste 150 kg se plimba liberi ?
Oare trebuie să asistăm la o nenorocire pentru ca cei care sunt responsabili sa ACTIONEZE in acest caz????

Am informat AJVPS, în scris dar și telefonic, totul fara rezolvare!
Elevii, cetatenii sunt speriati, nepăsarea responsabililor poate costa….”, a scris primarul Ionel Dobrița pe Facebook.

40132_118023321591632_5668371_n

La trei ani de la producerea tragediei care a îndoliat două familii, lăsând fără mamă doi copii mici, mistreții se plimbă în voie pe DN 10 și nu puțini sunt șoferii care spun că le-au ieșit în față animale sălbatice, reușind să le evite in extremis. Dar porcii nu cutreieră numai câmpul traversat de șoseaua națională, ci și centrul comunei Berca. Acum două săptămâni, clienții unui magazin au fost alergați de un porc mistreț chiar în centrul comunei, la câțiva metri de intrarea într-o școală.

Zilele trecute, un localnic a fotografiat doi mistreți de peste 100 de kilograme lângă gardul unei locuințe din comună.

Autoritățile se văd însă neputincioase în fața amenințării sălbăticiunilor și fac mai degrabă apel la șoferi și localnici să se protejeze. Șoferii care tranzitează DN 10 sunt sfătuiți să circule cu viteză redusă pentru a putea evita eventualele obstacole care le apar în cale.

În noaptea de duminică, 24 iulie 2016, preotul Florin Cîrstian s-a răsturnat cu mașina, după ce i-a ieșit în față un porc mistreț pe care a încercat să îl evite. Sora acestuia, care îl însoțea, a decedat la spital. Nefericitul eveniment s-a produs în jurul orei 01:00. Șoferul circula din direcția Brașov înspre Buzău în momentul în care, ajungând pe un segment de drum în linie dreaptă, la ieșire din localitatea Cândești, s-a trezit cu un porc mistreț care traversa drumul.

Manevra de evitare a animalului a fost fatală, mașina ieșind de pe carosabil și răsturnându-se pe câmp. Pasagerul din dreapta, sora preotului, în vârstă de 31 de ani a suferit răni destul de grave, fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Buzău în stop respirator resuscitat.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Clienți atacați de mistreț, la intrarea într-un magazin

Spre dimineață, inima ei a încetat să mai bată, decesul fiind declarat în secția Reanimare a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Fratele ei a scăpat cu răni ușoare.

Polițiștii au deschis o anchetă. Localnicii din Cândești și Berca sunt supărați pe autorități, deoarece nu creează condiții pentru ca animalele sălbatice să nu mai pătrundă pe carosabil, în aceste zone având loc mai mereu accidente rutiere.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: