Știrile zilei

Sentință definitivă, în procesul anului

Cosmin Dan, tânărul din Buzău care şi-a ucis fosta iubită prin incendiere, îşi va afla, mâine, sentinţa definitivă. Curtea de Apel Ploieşti urmează să aibă cuvântul hotărâtor, asta după ce, în primă instanţă, tânărul a primit 24 de ani de închisoare cu executare. Nemulţumit de condamnarea pe care a primit-o, Dan a atacat sentința pe fond, iar acum speră să i se mai reducă din pedeapsă.

În dimineaţa zilei de 28 februarie 2019, Cosmin Dan şi-a incendiat fosta iubită şi a lăsat-o să moară în apartament. A fost condamnat pe 30 ianuarie 2020 la 23 de ani de închisoare pentru omor cu premeditare prin cruzimi şi un an de închisoare pentru distrugere.

Pe lângă pedeapsa de 24 de ani de închisoare cu executare primită de la magistrații Tribunalului Buzău, inculpatul a fost obligat la plata unor despăgubiri de 100.000 de euro, cu titlu de daune morale, către mama fetei, Milica Dodan, 50.000 euro daune morale către tatăl tinerei, Ionel Aurel Nica şi la 10.000 euro daune materiale către Milica Dodan, echivalentul în lei la data executării, pentru finalizarea lucrărilor de refacere a apartamentului incendiat şi mobilarea lui.

Tragedia s-a produs în noaptea de 22 spre 23 februarie 2019. Supărat că Valentina Nica ar fi încercat să-i povestească noii sale iubite despre relaţia lor, Cosmin Dan ar fi cerut ajutorul a doi prieteni, care i-ar fi adus o sticlă cu benzină.

Necropsia a arătat că Valentina Nica era vie în momentul în care focul s-a aprins şi a murit în chinuri groaznice. Cosmin Dan se află în arest din luna februarie, în baza mandatelor de arestare preventivă, iar din iunie a fost transferat la Penitenciarul Focşani.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: