Știrile zilei

Au apărut pe marile scene ale lumii, de la Opera din Paris până la Carnegie Hall-ul din New York

Și-au luat instrumentele şi s-au urcat cu ele pe marile scene ale lumii, de la Opera din Paris până la Carnegie Hall-ul din New York. Au apărut în filme, au fost subiect de documentar, le-au cântat actorilor de la Hollywood, au câştigat premii internaţionale şi au cucerit lumea cu muzica lor, o tradiţie moștenită din tată în fiu. În seara aceasta vor cânta și pentru buzoieni, în cadrul unei seri speciale în Drăgaică.

Taraf de Caliu reunește legende ale muzicii țigănești precum violonistul Gheorghe Caliu Anghel, acordeonistul Marius Manole și țambalagiul Ionică Tănase. Ultima generație de lăutari, acești muzicieni romi împărtășesc o incredibilă muzică populară țigănească distilată de-a lungul mai multor secole.”, scrie opiniabuzau.ro.

Programul „Serii Altfel” la Drăgaica 2022

Lăutarii din Clejani, membri fondatori ai Taraf de Haidouks, sunt ultimii păstrători ai unei muzici populare de tradiție orală, din sudul României. Din 1991, anul când muzica lor a început să cucerească Europa de Vest, până în prezent, muzicienii din Taraf de Caliu au concertat aproape în toate continentele lumii, în metropole precum Tokyo, Singapore, Paris, New York, Los Angeles, Istanbul si Londra.

Astăzi va fi o seară altfel în Drăgaică, una cu muzică lăutărească autentică, ce a cucerit mapamondul. Pe lângă Taraful de Caliu, pe scena din Drăgaică vor mai urca în seara aceasta și artiști buzoieni. Astfel, vor mai petrece în seara aceasta împreună cu buzoienii un grup instrumente populare, Mihai Moglan, Alexia Tarcoci, Denisa Trofin și Next Play.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

  1. țambalagiu, țambalagiisubstantiv masculin
   1. Muzicant care cântă la țambal.
   sinonime: țambalist
   etimologie:
   Țambal + sufix -agiu.

   Cu plăcere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button