Știrile zilei

Târg caritabil la Școala Gimnazială „Tache și Ecaterina Tocilescu” Vintilă Vodă

La Școala Gimnazială „Tache și Ecaterina Tocilescu” din comuna Vintilă Vodă, copiii lucrează de zor la confecționarea de brățări și decorațiuni de Crăciun. Pe 1 decembrie 2023, biserica „Sfântul Nicoae” va găzdui un târg caritabil, care a drept scop strângerea de fonduri pentru achiziționarea unor costume populare autentice pentru ansamblul de dansuri al școlii.

Anul acesta, elevii Școlii Gimnaziale „Tache și Ecaterina Tocilescu” Vintilă Vodă participă la numeroase activități extrașcolare, printre care se numără ateliere de pictură, cerc de cor-grup vocal și un ansamblu de dansuri populare.

  • Au nevoie de costume pentru a participa la concursuri de dans.

Costurile pentru achiționarea celor 20 de costume populare cusute manual este destul de mare și probabil că ar descuraja pe oricine, însă nu și pe elevii de la Vintilă Vodă. De curând, echipa școlii a propus organizarea unui târg caritabil, în cadrul căruia să fie vândute obiectele confecționate de elevi:  

Pe lângă brățările împletite manual, copiii de la Vintilă Vodă mai confecționează decorațiuni de Crăciun, în cadrul diferitelor ateliere de pictură și art-design organizate în afara orelor:

În aceste condiții, nu ne rămâne decât să dăm curs invitației simpaticilor copii de la Școala Vintilă Vodă și să-i ajutăm să își cumpere costumele populare mult dorite.

Cei care nu pot ajunge la târg pe 1 decembrie pot lua legătura cu părintele profesor Liviu Pîrlog, sufletul acestor acțiuni minunate: 0723 305 861.

„Cu mare entuziasm ne pregătim pentru sărbătorile de iarnă, iar Biserica „Sfântul Nicolae” din comuna noastră devine gazda unui minunat târg caritabil de Crăciun în zilele de 1 și 2 decembrie. Acolo veți găsi decorațiuni unice și creații artizanale, realizate cu pricepere de către membrii Cercului de pictură și voluntari din comunitate.

Fiecare obiect cumpărat sprijină Ansamblul folcloric al școlii, contribuind astfel la achiziționarea de costume populare autentice.

Este o ocazie extraordinară de a aduce bucuria și farmecul sărbătorilor în inima comunității noastre! Vă așteptăm cu brațele deschise!”, este mesajul lansat de organizatorii târgului.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button