Știrile zilei

Târg de mărțișoare – da, talcioc – ba!

Începând de săptămâna aceasta, pe platoul din Piața Daciei va funcționa tradiționalul târg de flori și mărțișoare dedicat începutului lunii martie. În timp ce evenimente de acest gen se desfășoară în întreaga țară, talciocul buzoian stă închis din cauza unei decizii a guvernului pe care mulți o contestă.

Potrivit viceprimarului Ionuț Apostu, târgul de mărțișoare va fi deschis săptămâna aceasta și va rămâne aici până pe data de 8 martie. Buzoienii vor putea cumpăra și flori, de la căsuțele din lemn aduse ieri pe platou.

Activitatea comercianților se va desfășura cu respectarea normelor de igienă și distanțare impuse de pandemia de coronavirus. Chiar și așa, este evident că în zonă se va crea aglomerație, mai ales în zilele de 1 și 8 martie. În acest context, mulți dintre buzoieni se întreabă de ce nu poate fi deschis și talciocul, locul în care târguiau în fiecare duminică:

„De ce se poate organiza un târg ca cel de pe platou, iar talciocul nu se poate deschide măcar pentru o zi? Pe cine încurcă acest talcioc?”, este întrebarea lui Sebi D. pentru autoritățile buzoiene.

Răspunsul trebuie căutat în Ordonanța de Urgență a Guvernului de la începutul lunii noiembrie a anului trecut. Atunci, președintele Klaus Iohannis a anunțat la televizor că este nevoie de măsuri mai ferme pentru combaterea pandemiei, iar guvernul a reacționat prompt. La scurt timp, în România a fost impus un „lockdown” al piețelor, târgurilor și oboarelor, iar de atunci niciun astfel de obiectiv nu a mai fost deschis.

Singurele care au scăpat au fost piețele, pentru a căror deschidere a fost depus un amendament din partea grupului parlamentar PSD.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. La rromi ce dau spaga primăriei nu e covid? Închideți scoli și faceți talcioc? Domnule primar sunteți de tot râsul…dumneavoastră aprobați astea!

  2. Sa va dau o veste in premiera,aseară la un post local TV din Buzău,fostul viceprimar Andrei Neder a zis că târgurile sunt deschise,au dreptul de funcționare în toată țara,talciocul nu,daca societatea,piețe,târguri și oboare Buzău ar schimba denumirea din talcioc în târg ar avea drept de funcționare,inclusiv târgul de vara Drăgaica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button