Utile

Te-ai mutat într-un apartament nou în Buzău și nu te simți ca acasă? Iată ce poți face!

Ce a fost mai greu a trecut. Ai găsit apartamentul perfect și ai fost nerăbdător să te muți. Totuși, nu simți că ești cu adevărat acasă, parcă ceva lipsește și nu îți poți da seama ce anume?

Stările de acest fel sunt împărtășite de mulți oameni care și-au schimbat domiciliul după o perioadă lungă în care au trăit în același loc. Ei au făcut câteva schimbări în noua locuință și au reușit să depășească aceste piedici. 

Urmează aceste recomandări pentru a transforma noul apartament în „acasă”

Înlătură elementele pe care nu le agreezi

Dacă ai închiriat un apartament, elimină din preajma ta lucrurile care nu îți plac. În cazul în care sunt diverse elemente decorative, le poți ascunde într-o cutie pe care să o depozitezi în debara sau sub pat. Dacă sunt obiecte de mobilier, poți vorbi cu proprietarul să le ridice. Înlocuiește-le cu altele, cu toate că poate fi costisitor. Mai bine investești acum într-un nou dulap de bucătărie, decât să riști să te lovești cu capul de ușa care nu stă niciodată închisă. 

Aranjează un spațiu doar al tău

Amenajează-ți spațiul propriu, acel colțișor pe care să îți pui amprenta. Un fotoliu mare e elementul de bază. Așază peste el o pătură moale, într-o culoare contrastantă. Locul de lângă revine unei măsuțe pentru cana de cafea și diversele gustări de care te vei bucura când petreci timp în acest loc. 

Gândește-te să investești în elemente decorative care să te reprezinte. Fie că e vorba despre un covoraș, fie de vaze cu flori sau tablouri, acestea au puterea de a transforma apartamentul. Încearcă să decorezi atât pereții din jurul fotoliului, cât și zona în care îți va fi inevitabil îndreptată privirea.

E important să decorezi tu încăperile pentru a te simți comod. Dacă apartamentul e al tău, poți vopsi pereții în altă culoare. Dacă e închiriat, vorbește cu proprietarul și vezi ce părere are despre această idee. Dacă răspunsul e negativ, încearcă să decorezi cu tablouri, poze, autocolante sau chiar ghirlande. 

Bugetul nu trebuie să fie o problemă

Toate aceste recomandări pentru a face noul apartament să se simtă ca acasă pot deveni destul de costisitoare. Țelul tău principal trebuie să fie transformarea locuinței. 

Nu te îngrijora în legătură cu bugetul sau birocrația necesară obținerii unui credit clasic. Poți accesa simplu și rapid, fără să mergi fizic la bancă, un credit online urgent de la hopcredit.ro, între 500 și 10.000 de lei. O sumă cuprinsă între aceste valori îți va fi suficientă pentru a face modificările necesare apartamentului.

Alte sfaturi

Folosește-te inteligent de lumină! Cumpără un lampadar de calitate superioară și un bec cu lumină caldă. Ele vor schimba aspectul camerei și o vor transforma într-un loc propice pentru relaxare și intimitate.

Încearcă să umpli spațiile goale cu plante și flori. Deși majoritatea au nevoie de multă lumină naturală, există anumite plante rezistente la umbră dintre care poți alege. Vei fi surprins cât de ușor e să îngrijești anumite specii și cât de bine te vor face să te simți! 

Cu toate că poate acum îți pare imposibil să îți transformi apartamentul cu adevărat în „acasă”, dacă urmezi recomandările de mai sus, vei reuși! Amintește-ți că mereu poți apela la ajutor în drumul spre a obține locuința la care ai visat în Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!