CORONAVIRUS

Vezi AICI ce efecte are telefonul mobil asupra sănătății tale

Vă mai amintiți cum trăiați fără telefonul mobil?
Telefonul mobil a devenit în ultimii ani o necesitate atât de mare, încât unii dintre noi nici nu pot părăsi casa fără el.
Deși telefoanele mobile au o multitudine de avantaje și pot fi folosite în numeroase moduri, acestea s-au dovedit a nu fi la fel de bune și pentru sănătatea noastră.  Conform ziare.com, riscul de a face cancer cerebral apartelefone după 25 de ani de folosire a telefonului mobil. În cadrul unei cercetări, specialiștii au comparat 1.380 de pacienți cu cancer cerebral cu tot atâtea persoane care nu aveau această boală. Voluntarii care au folosit mobilul sau telefonul fără fir pe o perioada de 20-25 de ani aveau o probabilitate de două ori mai mare de a fi diagnosticați cu gliom,o formă de tumoare cerebrală, în comparație cu cei care au folosit aceste aparate mai puțin de un an.
De asemenea, cine vorbeşte la telefonul mobil peste 15 ore pe lună are de trei ori mai multe şanse să facă o tumoare cerebrală. Un studiu realizat de Universitatea din Bordeaux arată că oamenii de afaceri şi comis-voiajorii sunt cei mai expuşi acestui risc, deoarece călătoresc mult şi trebuie să ţină legătura constant cu şefii şi clienţii lor, potrivit Daily Mail. Studiul Universităţii din Bordeaux a determinat o organizaţie franceză să ceară reglementări mai stricte privind undele electromagnetice.
Realizatorii studiului atrag însă atenţia că nu sunt motive de panică. Analiza arată că e greu de definit cât de mari sunt riscurile, cu atât mai mult cu cât tehnologia telefoanelor mobile evoluează de la an la an.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button