Utile

Tendințe ale modei care sunt prietenoase cu planeta

Nu e niciun secret faptul că unele tendințe pe care le are moda nu sunt cele mai prietenoase cu mediul. Pornind de la cantitatea imensă de haine produse și care nu vor fi niciodată reciclate și terminând cu substanțele folosite în confecționarea anumitor articole vestimentare, impactul asupra mediului este din ce în ce mai mare.

Din fericire, exact așa cum spun și specialiștii de la CCC fashion blog, există anumite tendințe care sunt prietenoase cu planeta și care pot fi adoptate cu ușurință.

Despre ce tendințe ale modei care sunt prietenoase cu planeta poți citi pe CCC fashion blog?

Dacă ai văzut ce impact are industria vestimentară asupra planetei, atunci cu siguranță ai luat în calcul adoptarea unui trend care să aducă mai puține daune mediului în care trăim. Pe CCC fashion blog poți găsi sfaturi despre una dintre aceste tendințe, și anume minimalismul.

Poate că pare exagerat, dar poți face mai multe lucruri având mai puține lucruri. Practicat din motivele corecte, minimalismul poate aduce câștiguri clare vieții tale și nu numai.

Această tendință are ca idee principală renunțarea la excese și concentrarea pe ceea ce îți aduce împlinire.

Practic, minimalismul ca tendință în modă presupune ca tu să îndepărtezi din garderobă tot ce este inutil și să lași doar lucrurile care îți oferă valoare și bucurie. Pe scurt, vei rămâne în garderobă cu o cantitate minimă de haine care se potrivesc stilului tău vestimentar.

Aflată la polul opus față de consumerismul modern, tendința minimalistă este gura de aer proaspăt de care lumea are nevoie.

Cum spun experții de la CCC fashion blog că poți aborda stilul minimalist?

Bineînțeles că renunțarea la hainele care nu îți mai vin și care se află în partea din spate a dulapului nu înseamnă că ai adoptat un stil minimalist. Este nevoie de mai mult de atât.

Iar stilul minimalist nu presupune doar deținerea unui număr mic de articole vestimentare, ci înseamnă și alegerea unor lucruri care se potrivesc perfect la mai multe ținute.

Nuanțele neutre și croiurile simple devin astfel principalele alegeri pentru adoptarea unui stil minimalist, și asta pentru că merg combinate cu ușurință în multiple ținute.

Învață să combini texturile în ținutele pe care le afișezi. Asta pentru a obține varietate atunci când adopți ținute monocrome care sunt specifice minimalismului. Combinarea texturilor te va ajuta să eviți monotonia și să obții un aspect simplu. Aspectul acestui gen de ținute trebuie să fie simplu, așa că nu încerca să îl încarci cu bijuterii strălucitoare sau multe accente de culoare.

Învață să adaptezi ținutele în funcție de ocazie. Spre exemplu, poți folosi o pereche de blugi în combinație cu un tricou și o pereche de balerini pentru o plimbare prin oraș, dar totodată o poți combina cu o pereche de pantofi cu toc și o cămașă pentru un look elegant.

Trebuie să înveți să renunți la cumpărăturile din impuls. În ziua de astăzi oferta de haine este foarte generoasă și sunt șanse ca peste tot pe unde mergi să găsești ceva care să îți placă. Asta nu înseamnă că ar trebui să și cumperi acel articol. Cea mai bună soluție pentru a renunța la cumpărăturile impulsive este să faci o listă a lucrurilor de care ai nevoie cu adevărat și să o respecți. Concentrează-te pe calitate, nu pe cantitate!

Este clar că poți face o schimbare în bine prin adoptarea unei tendințe prietenoase cu mediul. Niciodată nu e prea târziu să începi să faci ceea ce trebuie. Dacă vei adopta stilul minimalist, cu siguranță te vei simți mai împăcat cu tine pentru că te-ai rupt de tendințele care nu sunt prietenoase cu planeta.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button