ARTICOLUL ZILEIEducaţieȘtirile zilei

Teodora Pascu, eleva care abia așteaptă să devină „Doamna profesoară”

Este elevă în clasa a opta, dar abia așteaptă să dea locul din bancă pe cel de la catedră. Iubește copiii, își sprijină colegii, face voluntariat și crede că a găsit calea ideală de a răspunde chemării inimii sale: aceea de a deveni dascăl și de a-i ajuta pe ceilalți.

Teodora Pascu este elevă la Școala Gimnazială „Vasile Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat. Face voluntariat de la vârste mici și, deși este abia elevă în clasa a opta, și-a luat în serios rolul de „dascăl” pentru colegii mai mici, pe care îi ajută în rezolvarea temelor și a proiectelor școlare.

Încă din grădiniță, visam la „a fi doamna”. Imitam cadrele didactice, mă vedeam acolo, lângă dumnealor. Toate acestea au fost influențate de copilăria mea, de părinți, care permanent au fost sprijinul meu, dar în special de bunici, care îmi citeau tot timpul și îmi povesteau cu atâta bucurie lucruri care, atunci, erau mai greu de înțeles. Apoi , în ciclul primar, trăirile și simțirile de copilaș, mi-au întărit alegerea de a-mi urma visul. Așteptam cu nerabdare fiecare oră de limba română, marea mea iubire. Era o chimie pe care o aveam din ce în ce mai profundă în suflet. Dictări, lucrări, evaluări, citiri…pe toate le treceam cu acel calificativ satisfăcător pt toți – FB. În clasa a patra, la îndrumarea doamnei invatatoare, am participat la olimpiada de limba și literatura romana, trecând la faza locala cu punctaj maxim. A urmat faza județeană, care m-a făcut să-mi dau seama că pentru asta sunt facută.

Foto: facebook.com

În toamna anului 2018, la începutul ciclului gimnazial, cea mai mare curiozitate a mea era viitoarea profesoara de limba și literatura română. Si, bineînteles, cu purtarea de grija a Bunului Dumnezeu, a fost exact așa cum mi-am dorit: o persoană blândă, răbdătoare și dedicată menirii sale.”, povestește Teodora.

Acum, când Evaluarea Națională și admiterea la liceu bat la ușă, Teodora știe cu exactitate unde vrea să intre: La Colegiul Național Pedagogic „Spiru C. Haret” din Buzău, instituție de învățământ cu tradiție în formarea cadrelor didactice:

„Îmi doresc să intru la Colegiul Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău, iar începând din toamnă să-mi vîd de drumul acesta. Vreau să fac încep să dau și meditații celor mici, spre bucuria lor și a mea. E o plăcere să ajut și să mă folosesc de ceea ce a „sădit” Bunul Dumnezeu.”, mai spune Teodora Pascu.

Eleva râmniceană a crescut într-o familie de preoți și cântăreți, iar Dumnezeu a fost pe primul loc în viața ei, după cum mărturisește chiar ea:

„Am ales și religia ca principiu de educație in cariera mea. Voluntariat fac în timpul liber: ajut, mă implic și îmi place sa văd bucuria celor din jur, fiind preocupați de sufletul lor. Cred ca fără Dumnezeu nu am putea reuși nimic din ceea ce ne propunem.”, a mai spus Teodora.

Să-i urăm succes și să sperăm că tot mai mulți tineri vor alege cariera didactică, fiindcă avem are nevoie de profesori dedicați!

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button