Știrile zilei

Țepari din Buzău, prejudiciu de peste 60.000 de lei

Azi-dimineață, blocul din imagine a fost luat cu asalt de polițiștii de la Economic. Motivul, oamenii legii știau că într-un apartament din acest bloc situat pe Unirii se afla centrul de comandă al unei escrocherii ce făcea tot mai multe victime în rândul oamenilor cinstiți.

Concret, băieții sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals pe site-ul burselor de transport din România.

  • Cum păcăleau clienții.

Cei trei au developat un modus operandi care i-a lăsat cu gura căscată până și pe anchetatori. Folosindu-se de identități false, ei se înscriau pe bursa de transport când din postura de cumpărători de servicii, când din cea de vânzători. Nu erau decât intermediari, dar reușeau să încaseze sume consistente.

De pildă, tinerii urmăreau o tranzacție între un transportator și un client care voia să își transporte marfa. Dându-se drept cumpărători de servicii, tinerii îi cereau transportatorului factura pentru a o plăti. După ce obținueau documentul, cei trei îi modificau contul bancar, cu ajutorul unui program informatic, după care trimiteau factura adevăratului client.

Cel din urmă achita factura către furnizorul de servicii, adică celui care îi transportase marfa. Banii nu mai ajungeau însă la cel care emisese factura, deoarece cilentul îi virase în contul modificat de infractori pe factură.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, Ane Marie Vrapciu, faptele au fost comise în perioada septembrie 2019 – ianuarie 2020 prin interpunerea pe site-ul burselor de transport în locul transportatorilor/cumpărătorilor şi deturnarea sumelor de bani în contul unor societăţi fantomă.

„Prejudiciul este estimat la acest moment la peste 60.000 lei”, a mai declarat sursa citată.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close