Sport Știrile zilei

Teren aflat în paragină, scos la licitație

Primăria municipiului Buzău scoate la licitație terenul de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din cartierul cu același nume. Aici ar urma să fie amenajată o bază sportivă modernă, asemenea terenurilor cu gazon sintetic din oraș.

După ani de zile în care l-au năpădit bălăriile, terenul de sport al fostei școli Nr. 2 din cartierul „23 August” ar putea primi din nou copii dornici să facă sport. Primăria Buzău vrea să scoată la licitație suprafața de 1.825 mp, urmând ca firma câștigătoare să creeze aici un teren de sport modern.

Atât școala, cât și investitorul vor ieși câștigători din această afacere. Baza sportivă va putea fi folosită de către elevii școlii pe întreaga perioadă a programului școlar și câte trei ore pe zi în vacanțe. În rest, concesionarul va putea închiria terenul cu ora, contra unor tarife stabilite ulterior.

Câștigătorul licitației va trebui să plătească școlii o chirie minimă anuală 769 de euro în rate trimestriale.

Ca și alte unități de învățământ din Buzău, Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” a pierdut mulți elevi, pe fondul fenomenului general al scăderii populației școlare. Modernizarea terenului de sport ar însemna o gură de oxigen pentru școală, banii urmând a fi folosiți pentru realizarea altor investiții necesare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • „Fenomenul general al scăderii populației școlare”… sau din cauza faptului ca elevii majoritari sunt de o anumita etnie? Spunem lucrurilor pe nume, d-le jurnalist? Oare de ce a devenit o asa mare inghesuiala in ultimii ani la sc. nr. 11?

 • 769 euro anual…clar.. scoate scoala din impasul financiar in care se gaseste.
  Mai bine investea primaria si inchiria la diverse cluburi sportive din oras pentru diverse antrenamente…castiga Buzaul. Asa copii profita doar in orele de sport vara, iarna nu face nimeni sportul afara, iar in vacante..nu va fi mare lucru.
  Prea multe cluburi sportive in Buzau nu exista, pentru ca nu au unde sa isi desfasoare activitatea, iar noi continuam sa inchiriem spatiile publice pe 2 lei firmelor private. Cate echipe de fotbal juniori exista in Buzau? Cati antrenori sunt angajati pentru asta! Ati aflat de ce Gloria Buzau este in ruina!
  Auzisem ca se doreste sistarea acestor inchirieri private, dar se pare ca am inteles gresit din pacate!
  Cand eram copil ma jucam fotbal intre blocuri sau in curtea scolii, astazi copii nu mai pot sa se joace in spatiile dintre blocuri, deoarece sunt ticsite de masini, iar in curtea scolilor aproape ca nici nu poate fi vorba! Copii sa stea in casa, ce atata joaca in aer liber!!
  Succes!

/* ]]> */