Sport Știrile zilei

Teren aflat în paragină, scos la licitație

Primăria municipiului Buzău scoate la licitație terenul de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din cartierul cu același nume. Aici ar urma să fie amenajată o bază sportivă modernă, asemenea terenurilor cu gazon sintetic din oraș.

După ani de zile în care l-au năpădit bălăriile, terenul de sport al fostei școli Nr. 2 din cartierul „23 August” ar putea primi din nou copii dornici să facă sport. Primăria Buzău vrea să scoată la licitație suprafața de 1.825 mp, urmând ca firma câștigătoare să creeze aici un teren de sport modern.

Atât școala, cât și investitorul vor ieși câștigători din această afacere. Baza sportivă va putea fi folosită de către elevii școlii pe întreaga perioadă a programului școlar și câte trei ore pe zi în vacanțe. În rest, concesionarul va putea închiria terenul cu ora, contra unor tarife stabilite ulterior.

Câștigătorul licitației va trebui să plătească școlii o chirie minimă anuală 769 de euro în rate trimestriale.

Ca și alte unități de învățământ din Buzău, Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” a pierdut mulți elevi, pe fondul fenomenului general al scăderii populației școlare. Modernizarea terenului de sport ar însemna o gură de oxigen pentru școală, banii urmând a fi folosiți pentru realizarea altor investiții necesare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5