PoliticăȘtirile zilei

Timotei Oprea, DEMISIE | CINE urmează

Mandat scurt pentru Timotei Oprea, în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale. Numit în funcție la mijlocul lunii iulie, fostul purtător de cuvânt al Companiei de Apă Buzău și-a depus demisia odată cu ieșirea ALDE de la guvernare.

Într-o postare pe Facebook, Timotei Oprea a explicat motivele pentru care a decis să se retragă din funcția în care fusese numit cu aproape două luni în urmă:

„Am făcut, alături de ceilalți miniștri și secretari de stat din ALDE, gestul politic de a-mi depune demisia din funcția de secretar de stat. Este o decizie firească, luată ca urmare a faptului că am votat, în Delegația Permanentă a ALDE, ieșirea de la guvernare, constituirea Alianței cu Pro România și susținerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale. Demisia va fi înaintată astăzi prim-ministrului României. Profit de ocazie pentru a mulțumi tuturor colegilor din Ministerul Culturii și Identității Naționale. A fost o plăcere și o onoare să îi cunosc și să lucrez cu aceștia.”, este mesajul postat pe pagina de Facebook de Timotei Oprea.

Demisii și demiteri sunt așteptate și la nivelul altor instituții pe care ALDE le controla, în baza acordului de colaborare cu Partidul Social Democrat. La Buzău, primul care își face bagajele este chiar subprefectul Leonard Dimian, numit în funcție luna trecută.

Dacă cei numiți de partid au motive să se teamă, directorii care au promovat un concurs respiră ușurați. De pildă, Florina Stoian va rămâne în fruntea IȘJ Buzău, având un concurs câștigat pentru postul pe care îl ocupă.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close