Știrile zileiUmor calificat!

Timp cu BEBE – Achizitiile MUST HAVE ale părinților moderni

Recent ai devenit parinte? Ai primit de-a lungul ultimelor luni foarte multe sfaturi, insa nu stii care sunt cele mai bune? A fi mama sau tata nu este usor, insa exista foarte multe elemente cheie de care trebuie sa tii cont pentru ca aceasta experienta sa fie pe cat de frumoasa, pe atat de benefica pentru viitorul copilului.

Una dintre indatoririle familiei este sa asigure celor mici un mediu sigur in care sa se dezvolte, protejandu-le sanatatea si sporindu-le o dezvoltare corecta, prin orice modalitati necesare, indiferent de costuri sau implicatii. Secolul XXI a adus foarte multe evolutii tehnologice, multe dintre acestea fiind create cu scopul de a usura sarcinile parintilor, crescand sansele si calitatea rezultatelor eforturilor pe care acestia le depun.

Elemente cheie care ajuta la dezvoltarea mezinului familiei

Somnul este foarte important pentru dezvoltarea unui copil, de aceea calitatea sa, dar si numarul orelor dormite, trebuie sa fie respectate si mentinute constante. Cand achizitionezi un model de patut pliabil ca cele de la BabyTrend, ai posibilitatea de a alege design-ul favorit dintr-o gama vasta de produse, nefiind limitat de modele standard, lipsite de culoare sau personalitate. Patutul trebuie sa fie de o calitate cat mai inalta, atat la nivelul scheletului, cat si la cel al saltelei. Ai grija ca patutul sa aiba un sistem de siguranta, astfel incat cel mic sa nu fie pus in pericol din cauza neatentiei.

Alimentatia este foarte importanta pentru copii, deoarece aceasta le asigura aportul necesar de nutrienti si vitamine de care au nevoie pentru imbunatatirea sistemului imunitar, al celui osos si muscular, dar si pentru dezvoltarea lor fizica si psihica. Alegand scaunele de masa de la Babytrend poti sa ii oferi micutului tau un spatiu sigur in care sa stea pe parcursul mesei. Este foarte important ca mesele sa fie la ore fixe, continand o gama vasta de alimente, in limita suportabilitatii pe care o are copilul, aceasta variind in functie de varsta, metabolismul si starea de sanatate a celui mic.

Miscarea este foarte importanta pentru persoanele de orice varsta, in mod special pentru copii. Ea aduce multiple beneficii pe viitor, sporind dezvoltarea corpului, dar si mintii. Prin practicarea unui sport inca de la varste fragede, prin obisnuirea copilului cu un stil de viata activ (nu exagerat, ci moderat), copilul se va obisnui sa fie mereu intr-o continua aventura, mentinandu-si curiozitatea si pretuind timpul liber petrecut in natura, menajandu-si corpul, axandu-se mereu pe mentinerea unui stil de viata sanatos. Pentru copii sub 4-5 ani, sportul poate sa fie reprezentat de plimbari pe jos, de timp petrecut in natura, de ore de joaca constante. Trebuie evitata obisnuinta copilului cu device-uri (televizor, tableta, telefon), timpul alocat lor fiind umplut cu momente alaturi de membrii familiei, in moduri cat mai diverse. Multe persoane considera ca pana in jurul varstei de 5 ani copii nu retin foarte multe informatii din jurul lor, insa ceea ce ii inconjoara le este inregistrat in subconstient, efectele observandu-se in timp, atat in atitudinea si comportamentul copilului, cat si in preferintele pe care le are.

Importanta timpului petrecut in familie

Un copil are foarte mare nevoie in dezvoltarea sa, de membrii familie care il creste. Este foarte important ca acesta sa aiba conditii optime in care sa se dezvolte, avand nevoie de un mediu prielnic unei evolutii sanatoase. Cu toate acestea, punerea unui accent foarte mare pe situatia materiala in detrimentul comportamentului si educatiei prin propriul exemplu din partea adultilor fata de copil, este o greseala ce poate avea repercursiuni foarte grave pe viitor.

Unul dintre aspectele negative ale societatii moderne este lipsa de timp. Cand familia iti este completata de un copil, indatoririle profesionale si sociale trebuie sa se situeze in spatele celor personale. Cu toate acestea, de multe ori, locul de munca si cariera nu permit aceasta aranjarea a prioritatilor. Neglijenta parintilor fata de mezin vine din dorinta de a-i face bine acestuia, asigurandu-se ca are un viitor promitator, uitand insa cat de esential este sa fie alaturi de el in prezent.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button