Știrile zilei

Tinerii arestați pentru etnobotanice au făcut cerere de eliberare

Tinerii aflați în arestul IPJ Buzău pentru trafic de etnobotanice s-au săturat repede de detenție și au făcut cerere de eliberare. Ei au contestat măsura arestului preventiv dictată de instanță pe 5 februarie, însă magistrații de la Curtea de Apel Ploiești le-au respins acțiunea ca nefondată.

Cei patru tineri bănuiți că ar fi făcut parte dintr-o rețea de etnobotanice au fost arestați săptămâna trecută, la capătul unor ample acțiuni desfășurate de polițiști și procurori, într-un dosar instrumentat de DIICOT. Pe lângă cei patru, o tânără din Buzău a primit arest la domiciliu pentru 30 de zile, însă ea nu a contestat măsura.

„Tip solutie: ca nefondat
Solutia pe scurt: În baza art.425 ind.1 alin.7, pct.1 lit.b rap. la art.204 Cod proc.penală, respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii: LAZAR MIRCEA, MANOLE VASILE DRAGOS, COMANESCU MIHAI, NICA AURAS, toţi aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Buzău, împotriva încheierii nr.4/05.02.2018 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Buzău. Conform art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe contestatorii-inculpaţi la plata sumei de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Dispune plata sumei de câte 130 lei, reprezentând onorariul apărătorilor desemnaţi din oficiu inculpaţilor Comănescu Mihai şi Nica Auraş din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Prahova. Definitivă. Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 08 februarie 2018.”,
se arată în încheierea de ședință.

În tot acest timp, polițiștii și procurorii specializați în combaterea crimei organizate desfășoară acțiuni de identificare și tragere la răspundere a celor care comercializează substanțe bănuite a avea efect psihoactiv.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button