EducaţieȘtirile zilei

Toate școlile din Buzău vor fi reabilitate

Investiție fără precedent în rețeaua școlară a municipiului Buzău. Guvernul a aprobat, ieri, repartizarea sumei de 45 de milioane de euro, bani ce urmează a fi investiți în școli, grădinițe și drumuri. Anunțul a fost făcut de către președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu.

Liderul Camerei Deputaților a ținut să anunțe reușita buzoiană pe Facebook: „Azi am obținut 45 de milioane de euro pentru Buzău! După Banca de Gene, Guvernul va investi masiv în educația și infrastructura buzoiană- cei doi piloni care vor asigura dezvoltarea durabilă a județului nostru!

Concret, vorbim de proiecte pentru școli și drumuri noi finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Astfel, TOATE școlile din municipiul Buzău vor fi reabilitate și modernizate în cadrul unui proiect gigant de peste 70 de milioane de lei. Copiii noștri merită să învețe în săli de clasă noi, iar profesorii buzoieni să aibă parte de respect și de condiții decente!”, a scris Ciolacu.

Vestea a fost primită cu bucurie și de către unul dintre beneficiarii indirecți ai banilor, primarul Constantin Toma. La rândul său, edilul de la Palatul Comunal a postat pe Facebook un mesaj prin care îi anunță pe cetățeni despre reușitele administrației sale:

„Iata ca dupa acest eveniment istoric pentru Buzau si pentru Romania, obtinerea unei Hotarari de Guvern privind infiintarea Bancii de Gene a Romaniei la Buzau, azi 17 septembrie 2019 prin alte doua decizii guvernamentale municipiul Buzau va primi peste 16,5 milioane de euro pentru reabilitarea integrala a tuturor scolilor si gradinitelor si pentru repararea celor 3 poduri cu mari probleme.
Mai adaug faptul ca ieri au mai fost semnate si contractele de reconstruire a stadionului de atletism si a celor 3 strazi din centru: Badulescu, Grivitei si Oltetului.
Iar maine se va semna si contractul de refacere si modernizare a Pasajului subteran de pe bulevardul Unirii, din dreptul Catedralei Sf. Sava!

Mentionez de asemeni ca mai avem de finalizat prin asfaltare ultimile trei strazi de pamant din cele 56, gasite la intrarea in functia de primar in iunie 2016.
Se lucreaza acum in forta atat la reabilitarea totala a cladirilor Colegiului National Mihai Eminescu dar si la viitoarea locatie a Primariei, pe locul actualului Bazar.
Reamintesc cu mare placere ca s-a semnat de curand si contractul pentru realizarea primului proiect privind punerea din nou in valoare a ceea ce a insemnat in istoria Buzaului- Iazul Morilor.
Si pentru ca a inceput scoala, amintesc inca o data ca suntem primul oras din Romania care incepand din 9 septembrie 2019 functioneaza cu toate scolile digitalizate.
Nu pot decat sa spun din tot sufletul: multumesc Marcel Ciolacu pentru libertatea, increderea si sprijinul permanent pe care mi l-ai dat de la inceput, pentru a reconstrui impreuna si cu majoritatea buzoienilor un oras al viitorului!
Ai inceput incet, incet sa construiesti o echipa care a inceput sa performeze pe fiecare nivel!
Pentru ca am vorbit in titlu despre existenta unei viziuni- care-mi calauzeste fiecare pas, va invit sa mai vizionati odata cele doua rapoarte video: „Constantin Toma- 2 ani de munca la Primaria Buzau” si „Constantin Toma- 3 ani de munca la Primaria Buzau”.

Social-democrații, mulțumiți de rezultatele echipei Ciolacu-Toma-Neagu.


Toate aceste rezultate, acum la peste 3 ani de munca la Primaria Buzau, in conditiile perceptiei mele si nu numai a mea, ca am castigat increderea multor buzoieni, ma motiveaza in mod extraordinar sa continui cu si mai multa energie aceasta munca pentru a reusi sa facem din Buzau un oras magnet, un oras campion!
Ajuta-ne Doamne!”, a scris primarul Toma pe Facebook.

Restul banilor, adică aproape 135 de milioane de lei vor fi folosiți pentru asfaltarea drumurilor din următoarele localități: Râmnicu Sărat – 17,5 mil., Zărnești- 64,6 milioane, Glodeanu-Siliștea – 13,5 mil., Beceni- 9,7 milioane, Murgești- 8,6 mil, Pietroasele – 7,6 mil, Berca- 7,1 mil. Și Pănătău – 5,7 mil. ”Vom folosi acești 45 de milioane de euro ca să avem toate școlile modernizate în municipiul Buzău, dar și șosele noi în județ! ”, mai scrie liderul social democrat Marcel Ciolacu. În finalul postării sale pe Facebook, președintele Camerei Deputaților le cere părerea buzoienilor despre ce alte proiecte ar trebui să mai primească finanțare în Buzău.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close