AdministrațieȘtirile zilei

TOMA: „Calea Eroilor, model pentru trei artere: Transilvaniei, Unirii și Industriilor”

Anul 2019 a fost unul bun pentru administrația buzoiană, care a reușit să ducă la bun sfârșit proiectele începute și să pună bazele unora noi. 

La finalul anului trecut, edilul Buzăului a făcut un bilanț al activității sale în fruntea Palatului Comunal. Într-un material video postat pe pagina sa de Facebook, Constantin Toma vorbește despre proiectele ce urmează a fi demarate în 2020.

Trei mari proiecte se află în capul „to do list-ului” Primăriei Buzău în anul care tocmai a început: reabilitarea arterelor Unirii, Transilivaniei, Industriilor, punerea în valoarea a canalului Iazul Morilor pe strada Frăsinet și reabilitarea stadionului de atletism.

În ceea ce privește reabilitarea a trei mari artere din Buzău – strada Transilvaniei, bulevardul Unirii și Aleea Industriilor -, edilul Constantin Toma ar vrea ca aceasta să se inspire din modelul arhitectural impus de Calea Eroilor:

„În 2020, vom continua ceea ce s-a întâmplat bun în orașul nostru, dar de data aceasta și cu mulți bani europeni. Deja, pe 31 ianuarie se vor deschide caietele de sarcini pentru trei artere ale municipiului nostru – mă refer la bulevardul Unirii, strada Transilvaniei și zona industrială – și sper ca mo­delul Calea Eroilor să ne inspire astfel încât să avem trei mari artere foarte frumoase. (…)

De asemenea, mărturisesc că sunt un împătimit al recuperării istoriei buzoiene și, în acest sens, îmi face mare plăcere să vă anunț că în anul 2020, probabil până la jumătatea anului, vom avea primul proiect de punere în ­va­loare a canalului natural Iazul Morilor; un prim proiect, desfășurat pe strada Frăsinet, între vechiul Kaufland și Biserica Sfântul Ștefan, va arăta o bucată din acest proiect care sper ca în câțiva ani să fie mândria oricărui buzoian. Un al doilea proiect cu finalizare în primăvara anului 2020 îl reprezintă stadionul de atletism, care va fi unul dintre primele trei din România. Bine­înțeles, în anul 2020 ne vom lua și de refacerea în întregime a centrului orașu­lui, în Piața Dacia, pentru că probabil suntem printre puținele orașe care nu avem un centru adevărat de capitală de județ și de oraș care își propune să ajungă un oraș-magnet. În același timp, avem cel puțin 20 de proiecte în derulare; de exemplu, unul dintre ele ar fi finalizarea Bazarului ca primărie modernă.”, le-a spus primarul Constantin Toma buzoienilor.

Edilul buzoian a mai adus o veste bună: Finala Eurovision 2020 s-ar putea desfășura la Buzău:

„Vobind despre continuarea proiectelor culturale, nu pot să nu vă spun în premieră că este foarte posibil, cu probabilitate de 99 la sută, ca finala Eurovision din 1 martie 2020 să aibă loc la Buzău; Buzăul, iată, va intra și pe harta culturală a României, dar și pe cea a Europei.”, a încheiat primarul.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: