Utile

Top 3 avantaje ale jucariilor Montessori

Jucăriile Montessori sunt adesea menționate drept jucării inteligente și nu sunt ca majoritatea jucăriilor găsite în magazinele generale. Sunt special concepute pentru a ajuta copiii să învețe întreaga gamă de abilități de care au nevoie pentru a deveni adulți inteligenți, fericiți și de succes. Încurajarea copilului să se joace cu jucăriile Montessori i-ar putea stimula cogniția, dezvoltarea motrică și chiar inteligența socială și emoțională. În esență, ele împuternicesc copiii de toate vârstele să fie exploratori independenți, plini de resurse și pragmatici.

Jucăriile Montessori îmbunătățesc funcțiile motorii și conștientizarea spațială

Studiile arată că jucăriile educative pot ajuta la dezvoltarea abilităților senzoriale și motorii la copii. Jucăriile Montessori pot stimula căile nervoase vitale care sunt cruciale în dezvoltarea abilităților motorii fine esențiale și pot determina copilul să fie activ fizic si psihic.

Mai mult, Montessori este descrisă ca educație întruchipată, deoarece implică cât mai multe simțuri în timpul jocului și învățării. Dezvoltarea motrică și cognitivă sunt strâns legate, prin urmare, jocurile bazate pe mobilitate le permit celor mici să prospere.

Jucăriile Montessori stimulează inteligența și îmbunătățesc abilitățile de rezolvare a problemelor

De la memorie la coordonare și alfabetizare crescută, jucăriile și jocurile educaționale care urmează principiile Montessori s-au dovedit că sporesc IQ-ul copilului și abilitățile de rezolvare a problemelor. Jocurile puzzle, de exemplu, necesită abilități de gândire critică și pot îmbunătăți raționamentul și luarea deciziilor. Un copil care se angajează continuu în jocuri puzzle va deveni un adult capabil să rezolve problemele rapid, chiar și sub presiune.

Jucăriile Montessori aprind creativitatea și imaginația

Albert Einstein a spus că „imaginația este mai importantă decât cunoașterea”. Jucăriile Montessori nu încurajează exclusiv învățarea abilităților esențiale de viață, dar și încurajează copiii să-și dezlănțuie imaginația și creativitatea în timp ce învață arta „gândirii în afara cutiei”. În plus, creativitatea și imaginația produc un sentiment de control și încredere, deoarece le permit copiilor să contribuie la mediul înconjurător și să devină co-creatori ai lumii lor.

În concluzie, jucăriile Montessori nu pur și simplu țin copilul distrat, ci îi ajută și sănătății mentale și fizice. Abordarea Montessori atunci când vine vorba de jucării este simplă: achiziționați mai puține jucării, cu scop, de înaltă calitate, multifuncționale, realizate din materiale naturale. Potrivit unui studiu recent, copiii sunt mai fericiți atunci când există mai puține jucării din care să aleagă, deoarece această abordare creează mai mult spațiu pentru creativitate, imaginație și dezvoltarea abilităților.

Dacă vizitați magazinul online Briele, veți găsi o multitudine de jucării multifuncționale realizate din lemn provenit din surse etice, concepute în conformitate cu principiile Montessori.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button