Știrile zilei

Top 3 licee din Buzău versus școli cu rată de promovare scăzută la examenul de Bacalaureat

Anul acesta, rata de promovare a Bacalaureatului la Buzău este de 76,34 %, în creștere față de sesiunea iunie 2021, când, înainte de contestații, se înregistra o rată de 74,73%. Buzăul are și trei medii de zece, toate obținute de elevi ai Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, în timp ce Pedagogicul bifează o performanță notabilă: Anul acesta a fost singurul liceu din Buzău cu rată de promovare de 100% pentru promoția 2022.

Dacă s-ar realiza un clasament al celor mai bune licee din Buzău în funcție de rata de promovare a Bacalaureatului, pe pozițiile fruntașe s-ar clasa Pedagogicul, Hasdeul și Seminarul Teologic, ultimele două unități de învățământ având doar câte un candidat respins la examen.

În ceea ce privește mediile de la Bacalaureat, lider incontestabil este Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, care are singurele trei medii de zece din județul Buzău. De altfel, primele zece medii de la Hasdeu sunt cuprinse între 9.85 și 10, ceea ce spune multe despre pregătirea elevilor de aici. Și rata de promovare este una excelentă, din 297 de candidați care s-au prezentat la examen fiind declarați admiși 296.

Totuși, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” este singurul liceu din Buzău care a obținut o rată de promovare de 100% la examenul de Bacalaureat pentru promoția 2022. Pedagogicul are un singur respins din 155 de elevi prezenți, însă acesta nu este absolvent al promoției 2022.

La un pas să atingă rata de promovare de 100% a fost și Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul”, care are 22 de candidați promovați, dintr-un total de 23 de elevi înscriși.

Rezultate foarte bune a înregistrat și Colegiul Național „Mihai Eminescu”, acolo unde au reușit 263 de candidați din cei 269 care au susținut examenul.

Dacă liceele cu tradiție din Buzău se pot mândri cu rezultate notabile, sunt și instituții de învățământ în care elevii admiși la Bac pot fi numărați pe degete. De pildă, la Liceul Tehnologic Agricol Smeeni au luat Bacul doar 3 din cei 9 absolvenți, în timp ce la Liceul Tehnologic „Victor Frunză” din Râmnicu Sărat au promovat examenul 14 din 41 de elevi.

La Liceul Tehnologic din Lopătari, singurul candidat care a participat la examenul de Bacalaureat a fost respins. Absolvent al profilului Tehnician în turism, candidatul a luat 5.05 la geografie, dar s-a împiedicat la limba română (nota 1,95) și la matematică, unde a luat ceva mai mult, 2,90.

Pentru unii absolvenți, Bacalaureatul a fost o simplă formalitate, însă pentru alții s-a dovedit un obstacol de netrecut. La Liceul Tehnologic din Pătârlagele, niciun elev nu a reușit să ia bacalaureatul.

Din cei trei candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie 2022, niciunul nu a reușit să obțină medie peste șase. Cel de-al patrulea elev pe care liceul din Pătârlagele îl înscrisese la examen nu s-a prezentat la niciuna dintre probe.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: