Utile

TOP 3 metode de a economisi pentru a naviga un climat economic din ce în ce mai dificil la început de 2022

Sfârșitul lui 2021 a adus în întreaga lume discuții din ce în ce mai frecvente despre adevărata valoare a banilor pe care oamenii îi câștigă cu atâta muncă. Inflația record și scumpirile pentru majoritatea produselor și serviciilor de bază i-au făcut pe mulți să se întrebe cum pot să își administreze economiile ceva mai înțelept, pentru a putea face față provocărilor cauzate de perioada pandemică din ce în ce mai prelungită. Din fericire, există câteva sfaturi și principii de care poți ține cont pentru a îți chibzui cheltuielile și banii puși deoparte. Ba chiar cu puțin noroc, poți pune banii să lucreze pentru tine și să ai un 2022 plin de belșug, dacă ții cont de cele ce urmează. 

Află care sunt 3 metode cheie de a te adapta climatului economic actual

  • Ia în considerare cea mai bună formă de finanțare pentru achizițiile mai importante

O preconcepție greșită în ceea ce privește economisirea de fonduri este că dacă dorești să pui bani deoparte, este imperios necesar să reduci la minim toate cheltuielile. Cu toate acestea, a fi înțelept din punct de vedere financiar nu înseamnă de cele mai multe ori să pui banii ,,la saltea’’, ci mai degrabă să știi când și cum să-i cheltuiești. Dacă ești antreprenor și dorești ca anul 2022 să vină cu o creștere în afacerea ta, nu trebuie neapărat să aștepți o perioadă favorabilă în piață. Norocul îi favorizează pe cei curajoși, așa că dacă ai un plan bine pus la punct, dă curs instinctului tău de business și implementează creșterea planificată. Dacă o astfel de acțiune constă în reînnoirea sau creșterea flotei de vehicule de la firma ta, ia în considerare să apelezi la un expert în leasing, precum profesioniștii de la businesslease.ro. Introdu nevoile tale într-un calculator de leasing și află cum poți optimiza și moderniza afacerea ta, chiar și în perioade mai puțin înfloritoare economic.  

  • Profită de creșterea înregistrată de unele industrii pentru a face investiții inteligente

Chiar dacă perioada recentă a adus cu sine multe fluctuații pe piața acțiunilor, au existat în 2021 și companii ce au strălucit din punctul de vedere al creșterii înregistrate la bursă. Acțiunile din domeniul tehnologiei și biotehnologiei au continuat să înregistreze un trend ascendent, mai ales în contextul apariției multiplelor variante Covid-19 ce amenință cu prelungirea pandemiei pe o perioadă nedeterminată. Pentru cei care vor garanția unei investiții aproape sigure, lipsite de risc, indicele S&P 500 a înregistrat și în 2021 creșteri semnificative, de peste 27 de puncte procentuale. Având în vedere valorile record înregistrate de inflație, este imperios necesar să găsești investiții în care ești confortabil să te implici pentru a nu îți vedea toți banii agonisiți pe plan personal sau al afacerii devalorizați pe zi ce trece. 

  • Pornește la drum cu o noua afacere sau extinde-ți businessul curent

Deși poate părea contraintuitiv ca într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar să cauți creșterea domeniului de activitate sau chiar proninrea unui nou business, aceasta strategie se poate dovedi câștigătoare. Pe perioada pandemiei, mulți antreprenori au fost puși față în față cu limitările propriilor planuri. Cei mai adaptabili și înzestrați cu intuiție s-au adaptat și au reușit să supraviețuiască, ba chiar să înflorească într-o piață nefavorabilă. Spre exemplu, dacă ai un business în domeniul HoReCa, devino independent din punct de vedere al livrărilor și construiește-ți propria rețea de delivery. Vei fi surprins de beneficiile pe care le poate avea faptul că le oferi clienților servicii complete, din bucătărie și până la ușa lor. 

Așadar, alege să te numeri printre cei ce știu să economisească și să-și cheltuiască banii cu cap. Nu uita că banii sunt doar un mijloc, nu un țel în sine, și ai mereu în vedere lucrurile ce contează cu adevărat. 

 

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button