Știrile zilei

Tragedie după o săritură în apă | Apropiații cer ajutorul

Viața buzoianului Cătălin Baniță a luat o turnură nefericită în timp ce se afla în concediu în Thassos. Bărbatul și-a fracturat coloana după o săritură în apă, fiind scos fără să își mai simtă picioarele. Apropiații cer acum ajutorul semenilor pentru a putea suporta costurile de recuperare.

Necazul tinerei familii Baniță a început în timpul unui concediu petrecut în insula Thassos. Cătălin, tatăl unei fetițe minunate în vârstă de trei ani, făcea sărituri în apă, în momentul în care s-a lovit la coloană. Cei de față au realizat că nu se mai poate mișca și l-au scos rapid din apă, însă nenorocirea se produsese deja.

Dus de urgență la spitalul din Kavala, Cătălin avea să afle că măduva spinării i-a fost afectată și că s-a ales cu o fractură a vertebrei C7. Medicii de aici i-au recomandat transferul în România, care nu s-a putut face decât cu un avion privat. Costul total, 115.700 de euro.

După o operație realizată la spitalul Ponderas din București, Cătălin a început să își simtă mâinile, însă nu și picioarele. Medicii i-ar fi dat însă speranțe că ar putea merge din nou, însă costurile recuperării sunt uriașe: 6000 de euro pe lună.

Cătălin este inspector de daune în cadrul unor companii de asigurări auto și are o mulțime de prieteni care îi sunt alături. Unii dintre ei i-au făcut cunoscută povestea și au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea lui.

Iată, mai jos, textul postat pe Facebook de Valentina Sandu:

Dragi oameni cu suflet, avem nevoie de ajutorul vostru!

Un prieten, pe nume Banita Catalin, in vasta de 38 de ani, sot si tata al unei fetițe de numai 3 anisori are nevoie de ajutorul nostru.
In urma unui accident in Thassos, si-a fracturat coloana si a fost scos din apa fara sa-si simta picioarele in totalitate si mainile 20 %.
A fost transportat la spitalul din Kavala unde medicii au spus ca este stabil dar a fost nevoie sa fie transportat in Romania cu un avion privat, costul acestuia fiind de €15 700.
In baza RMN -ului medicii din RO au decis ca trebuie operat de urgenta pentru a avea șanse sa meargă din nou.
A fost transferat la Ponderas, singura clinica care îl putea primi așa repede și opera, costul operatiei fiind de €10 000.
Dupa operatie, medicii i-au recomandat recuperare, sunt șanse sa își revină și sa mearga din nou, dar asta necesita foarte mult timp și costuri de minim €6000 / luna ceea ce este enorm de mult.
Doar recuperarea si Dumnezeu îl mai pot ajuta pe Cătălin.
Orice gand bun si orice suma de bani poate fii de ajutor.
Las mai jos detaliile contului soției:
Nume
BANITA MIHAELA ALEXANDRA
IBAN
RO76BTRLRONCRT0098892602
Valuta
RON
Swift
BTRLRO22
IBAN
RO53BTRLEURCRT0098892601
Valuta
EUR
Swift
BTRLRO22

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

  1. Vedeți oameni buni, când te lovește o dramă totul se reduce la bani… și umanitatea o lăsăm doar la bine, că la greu … totul se reduce la bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button