Știrile zilei

Tragediile de pe șoselele Buzăului: 16 morți

Noi le numim „știri”, dar pentru alte persoane ele sunt vești cutremurătoare, pierderi ireparabile și despărțiri definitive, după care nu mai poți fi același om. Pentru instituțiile de presă, ele devin materiale de arhivă, dar pentru familiile care pierd persoane dragi în accidente rutiere rămân dramele vieții, dureri imposibil de exprimat în cuvinte.

Nu mai e o noutate că pe drumurile din România se moare ca pe front. Statisticile negre ale accidentelor de la noi ne plasează constant pe primele locuri în clasamentele țărilor cu cea mai mare mortalitate asociată cu accidentele rutiere.

Buzăul nu a făcut niciodată excepție, asta chiar dacă, în ultima perioadă, se constată ușoare scăderi ale numărului de decese provocate de accidentele rutiere.

De pildă, în primele cinci luni ale acestui an, s-a observat o reducere a numărului de accidente, numărul lor scăzând cu aproximativ 5%.

Din păcate, 16 persoane au pierit în accidente rutiere în această perioadă, cu 3 decese mai puțin față de aceeași perioadă a anului precedent.

Indisciplina pietonală și viteza excesivă rămân principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Pe de altă parte, numărul infracțiunilor legate de încălcarea regulilor de circulație, pentru care au fost demarate cercetări, a înregistrat o creștere de 12%.

Ca de fiecare dată, concluziile nu lasă loc speranței: fiecare călătorie pe drumurile publice implică un anumit grad de risc, asta ca să nu spunem că a devenit un fel de loterie; știi când pleci, dar nu știi niciodată când sau dacă te mai întorci.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. de 30 de ani de la lovilutie nu avem autostrazi …. .ghici cine a guvernat cel mai mult ????? PeSeDe ….. pesede ne vrea saraci si morti pe sosele. …

  2. toti prostii s au facut instructori.militieni corupti spagari.jagardele de ambele sexe disperate sa dea mita. plus lipsa de experienta,viteza,neatentia,poate putina bautura,oboseala,droguri ,etc.faceti un calcul.

  3. Dacă ești așa de deștept/deșteaptă de ce nu te faci și tu instructor/instructoare?Că de comentarii din fata tastaturii suntem sătui…..Toți vă dați zmeii și bun critici dar cu telefonul in mână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button