Știrile zilei

Trans Bus se extinde! | Următoarele trei destinații (foto)

Săptămâna trecută, în curtea Trans Bus de pe Șoseaua Pogonele au sosit cele cincisprezece autobuze care vor asigura transportul pe trei noi trasee din județ. De la 1 aprilie, autobuzele vor circula către Stâlpu, Merei și Cernătești.

Cele 15 autobuze marca Volvo au fost achiziționate prin licitație de la o societate din Olanda. Operatorul de transport public al municipiului Buzău le va folosi pe noile rute rurale, însă nu înainte ca mașinile să fie duse la RAR pentru identificare și omologare în vederea înmatriculării.

Fabricate în 2009, autobuzele au caroseria din aluminiu, în două uși: ușă simplă față, ușă dublă la mijloc. Autobuzele au câte 44 de locuri pe scaune și 41 de locuri în picioare. Capacitatea lor cilindrică este de 7.146 cm³, puterea motorului este de 213 kW, iar norma de poluare corespunde nivelului Euro5.

La capitolul dotări, autobuzele Volvo se pot lăuda cu panouri de afișaj în față, spate, lateral, computer de bord ce include GPS, aer condiționat tip climatronic Full AC, atât pentru șofer, cât și pentru pasageri. La cele 15 mașini, kilometrii sunt cuprinși între 850.000 și 950.000 de km.

Prețul de achiziție al unui autobuz este de 173.000 de lei bucata, adică 36.800 de euro. În acest preț sunt incluse și transportul din Olanda până la Buzău, precum și garanția de 12 luni pentru motor, cutie de viteză, instalație electrică, plus computere de bord.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Speram ca anul acesta sa ajunga si in comuna sageata chiar nu se mai poate asa ceva fara autobuze la ora care este nevoie,de exemplu un muncitor care iese la 16:30 de la serviciu sa fie nevoit sa stea prin oras inca 3ore prin frig ,ploaie si ger ,si mai dam si atatia bani pe abonamente si autobuzele sunt foarte aglomerate si mizerabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button