Politică

Transfer de putere la „Casa Albă”. Cine preia frâiele Prefecturii

S-a luat act de demisia lui Leonard din fruntea Instituției Prefectului, iar cel care a preluat, temporar, prerogativele de prefect este subprefectul Vasile Alecu.

Anunțul a fost făcut de către reprezentanții instituției rămase, de azi, pe mâna unui penelist cu state vechi. Vasile Alecu face parte din corpul înalților funcționari publici și s-a mai aflat la conducerea prefecturii, în timpul guvernărilor PNL.

”Am preluat cu responsabilitate sarcina de a asigura conducerea Instituției Prefectului – Județul Buzău în perioada următoare. Prioritatea zero rămâne gestionarea situației sanitare, care a căpătat acum un grad mai mare de complexitate, având în vedere necesitatea derulării fără cusur a campaniei de vaccinare anti-Covid-19. Am încredere că echipa Instituției Prefectului va gestiona activitățile pe care le coordonează cu eficiență și profesionalism, bazându-se pe bunele mecanisme de comunicare inter-instituțională și pe comportamentul responsabil al cetățenilor județului nostru”, a declarat Vasile Alecu.

În ultimele zile, pentru funcția de prefect au fost vehiculate mai multe nume. Una dintre variante este cea a venirii preotului Holban, care, spun sursele noastre, nu este încă funcționar public. O variantă mai plauzibilă este cea a promovării Adinei Moiseanu în funcția de prefect, mai ales că aceasta este o apropiată a președintelui PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

Nu este însă exclus ca funcția de prefect să fie ocupată de Vasile Alecu sau de fosta șefă de la „Casa Albă”, Carmen Ichim.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: