SIC COGITO

Transilvaniei, o stradă care ne macină nervii

Dacă măruntaiele mașinilor ar vorbi, ne-ar spune să n-o mai luăm niciodată pe Transilvaniei. Numai că viața noastră nu e doar despre „îmi place”, ci și despre „trebuie”, iar strada cu pricina este cea mai rapidă punte de legătură între oraș și localitățile de pe Valea Buzăului.

Transilvaniei e rana care doare din traficul buzoian, iar asta pentru că nu a fost făcută niciodată cum trebuie. Primarul Toma are însă „medicamentul” potrivit pentru această stradă intens circulată: un proiect european cu finanțare de 18,4 milioane de euro, care mai cuprinde și reabilitarea bulevardului Unirii și a Aleii Industriilor.

Lucrările la carosabilul și trotuarele străzii Transilvaniei ar urma să înceapă în primăvară, mai ales că licitația se află pe ultima sută de metri. Până la sfârșitul lunii ar urma să fie desemnat un câștigător, după care lucrările vor intra în linie dreaptă.

  • Există speranță pentru Transilvaniei.

Faptul că Primăria a reușit deja să modernizeze un tronson din strada Transilvaniei – cel cuprins între fabrica de bere și Global – le dă încredere locuitorilor acestei străzi. În reabilitare va intra nu doar carosabilul plin de gropi, ci și trotuarele pe care astăzi trebuie să faci echilibristică.

Proiect cu valoare totală de 18,4 milioane de euro are termen de finalizare anul 2022.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button