Știrile zilei

Trei absolvenți buzoieni au obținut media 10 la Bacalaureat

Trei elevi buzoieni au reușit să obțină media zece la examenul de Bacalaureat de anul acesta. Este vorba despre trei absolvenți de clasa a douăsprezecea de la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Astăzi au fost afișate rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie 2022. La nivel național au fost înregistrare 162 de medii de 10 au fost înregistrate la Bacalaureat 2022, 30 dintre ele fiind ale unor absolvenți din București.

Județul Buzău are trei medii de zece, toate fiind obținute de elevi ai Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Umrătoarea medie, 9,93, aparține tot unui elev al titratului colegiu, iar a cincea medie, 9,88, a fost obținută de un elev al Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret”.

Cea mai mică medie înregistrată anul acesta la Bacalaureat a fost de 3,81, fiind obținută de un elev al Liceului Tehnologic „Meserii și Servicii”.

Anul acesta, rata de promovare a Bacalaureatului, la nivel național, a fost de 73,3%, cea mai mare din ultimii 10 ani. Județele cu cele mai multe medii de zece, București – 30 Prahova – 15 Galați și Vâlcea – câte 9 Cluj și Iași – câte 8 Județe fără nicio medie de zece: Alba, Brașov, Argeș, Timiș, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Tulcea.

Rata de promovare a Bacalaureatului la Buzău este de 76,34 %, în creștere față de sesiunea iunie 2021, când, înainte de contestații, se înregistra o rată de 74,73%

Rezultatele din județul Buzău pot fi consultate aici.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: