Economic

Trei buzoieni au vândut 14 milioane de litri de alcool fără să plătească acciza. Prejudiciul depășește 60.000.000 de lei

Trei buzoieni, administratori ai unei societăți comerciale cu principal obiect principal de activitate „distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice”, sunt urmăriți penal pentru evaziune fiscală, fals intelectual, fals în declaraţii și deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unor produse accizabile.contrabanda-alcool

Administratorii societății sunt bănuiţi că, în perioada iulie – decembrie 2010, ar fi dispus comercializarea cantităţii de 13.929.342 de litri de băuturi alcoolice cu acciza zero faţă de cuantumul aplicabil al accizei de 100 euro/hl. pe produs, cauzând un prejudiciu în sumă de 59.461.575 de lei.

De asemenea, prin necuprinderea accizei în preţ ar fi fost diminuată TVA colectată, prin aceasta fiind adus un prejudiciu în cuantum de 1.893.692 de lei, reprezentând TVA de plată, stabilit de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close