EducaţieȘtirile zilei

Trei elevi buzoieni, eliminați de la Bac după ce ar fi încercat să copieze

Trei elevi care au susținut, astăzi, prima probă a examenului de Bacalaureat au fost eliminați de către comisia de organizare după ce au fost prinși având asupra lor telefoane mobile sau căști audio. Candidații eliminați nu vor putea participa la Examenul de Bacalaureat în următoarele 3 sesiuni.

Astăzi, 20 iunie 2022, în centrele de examen din județul Buzău s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Examenului de Bacalaureat a absolvenților de clasa a XII-a – Limba și literatura română, sesiunea 2022.

Potrivit datelor furnizate de IȘJ Buzău, la examen s-au prezentat 2343 de candidați, 83 fiind absenți. Au existat și trei cazuri de candidați eliminați din examen pentru încălcarea art. 11 (4) din OME 5151/30.08.2022. Doi dintre ei au fost prinși având asupra lor telefoanele mobile, iar altul, căști audio prin care ținea legătura cu o persoană din exterior.

Se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi în alte obiecte de depozitare personale sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul. – art. 11, alin. 4 din OME 5151/30.08.2022.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00. Următoarea probă scrisă, proba obligatorie a profilului, va avea loc marți, 21 iunie 2022.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!