Educaţie

Trei elevi de la Marghiloman pleacă în Dubai, după ce au participat un concurs de eseuri

Șaisprezece elevi le la Liceul Teoretic Alexandru Marghiloman” din Buzău au participat la acest concurs pregătit de un grup de cercetători din trophiesLondra. * Trei elevi au fost premiati, oferindu-li-se mențiune de onoare: Carpiuc Adrian, Frațilă Florentina (clasa a a XI-a) și Cruceru Denisa (clasa a XII-a). * Împreună cu profesorul Carmen Sin, coordonatoarea proiectului, elevii vor participa la conferinta anuală ce va avea loc în Dubai, în luna aprilie, în săptămâna „Școala Altfel”. *
În urmă cu câțiva ani, un grup de cercetatori si profesori din Londra s-au gandit să adune la un loc profesori, elevi si lucrarile lor din toata lumea, incepand cu China si Cambodgia si terminand cu India sau Nepal, sub umbrela unui concurs de eseuri si filme pe tema protejării mediului înconjurator. Anual a fost propusă câte o tema fixă, care sa aibă legatura cu viitorul Planetei, verde sau nu. Pentru anul 2016, tema a fost cea a sustenabilitatii oraselor”. Mai exact, pste o mie de elevi elevii de gimnaziu și de liceu din toată lumea au avut de scris câte un eseu pe tema : „Este posibil ca orașele să fie durabile în viitor?”
„Ceea ce este un mare câstig este faptul că, la început, o parte dintre elevi nu știau ce înseamnă sustenabilitate. Apoi, citind, discutând, întâlnindu-ne, și-au format o imagine clară despre acest concept si chiar si-au pus problema serios înainte de a scrie aceste eseuri vizavi de viitorul lor, de faptul că fiecare trebuie să încerce și să ajute și pe alții să înteleagă cât de important este să trăiască întru-un mediu curat și ART.PH.sănătos!”, a povestit profesorul coordonator, Carmen Sin.
Printre obiectivele acestui concurs de eseuri s-a numărat și formarea la generația tânără a unei gândiri pe termen lung, responsabilizarea ei în ceea ce privește viitorul pentru „orașele sustenabile”:
„Vrem să auzim ceea ce cred elevii nostri despre diferitele grupuri din societate – cum ar fi guverne, cetățeni, educatori, întreprinderi, religii organizate și mass-media – ce ar trebui să facă pentru a ajuta la rezolvarea problemelor globale în creștere ale dezvoltării nedurabile. Nu sunt acestea legate de drepturile și responsabilitățile cetățenilor din întreaga lume și, dacă da, cum?” a transmis, în încheiere, prof. Carmen Sin.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!