Politică

Trei primari din Buzău au câștigat deja alegerile

Dacă cei mai mulți dintre candidații la alegerile locale așteaptă cu emoție seara de 27 septembrie, în trei comune din Buzău scrutinul are deja rezultatul anunțat. Este vorba despre localitățile Chiliile, Bisoca şi Valea Salciei din județul Buzău, comune ale căror primari în exercițiu nu au niciun contracandidat înscris în lupta electorală.

Recordul absolut îl deține Marian Mușat, primarul din comuna buzoiană Valea Salciei. În vârstă de 48 de ani, edilul se pregătește pentru cel de-al șaselea mandat de primar peste o comunitate de aproximativ 900 de persoane. Mai mult decât atât, Marian Mușat este primarul care candidează singur de 12 ani.

La alegerile de pe 27 septembrie, primarul de la Valea Salciei poate câștiga Primăria numai cu un singur vot. Emoțiile vor fi doar pentru consiliul local, unde au liste PSD, PNL, Pro România și PMP. Marian Mușat crede că relația apropiată cu oamenii l-a transformat într-un candidat fără rival.

Alegeri cu final anunțat vor avea loc și la Bisoca, acolo unde Florin Stemate (49 de ani) intră în cursa pentru al doilea mandat. Deși a câștigat primăria ca independent, a ales să intre în PSD după ce a smuls promisiunea șefilor din Consiliul Județean Buzău de a asfalta un important drum din zonă.

Cel de-al treilea primar care intră în alegeri fără contracandidat este Sorin Zaman, primar în comuna Chiliile din 2018.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 comentarii

 1. Foarte tareeee !
  Felicitări acestor primari !
  Nu pot să cred că nu mai sunt oameni inteligenti in comunele astea….Nu cred ….Cred că frica e mare !
  De exemplu, la Mărgăritesti….Individul care e primar de vreo cateva mandate nu a facut mai nimic pentru comună….parca a fost si pe la pnl apoi la psd….un traseist….dupa pomeni !

  1. Stimate domn Radulian sau cine vei fi fiind,
   Subiectul cu Margaritesti va depaseste,nu sunteti obiectiv, vorbiti in necunostinta de cauza. Nu-i impiedica nimeni pe locuitorii comunei sa aleaga o alta solutie. Cat priveste traseismul politic doar domnul primar stie ce inseamna sa fii primar al opozitiei pentru judet, acolo unde se impart fondurile pentru comune. Daca esti fidel partidului si nu urmaresti interesele comunitatii ai o mare problema in a primi banii necesari proiectelor de dezvoltare. De vina este practica politicianista a conditionarii acordarii banilor de culoarea partidului, cu cate voturi au fost ajutati de comunitate mai marii de la Buzau.Nu-i suspectati pe primarii de comune de ideologie politica pentru ca gresiti. Ideologia banului atras de la judet conteaza si asa se explica de ce unii primari pornesc la drum la un partid iar daca la judet este partidul opozant, este nevoit, spre binele comunitatii, sa se converteasca.Nimic mai adevarat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close