Știrile zilei

Trei tineri din Buzău au înșelat peste 30 de români cu tranzacții pe internet

Doi adolescenţi şi un tânăr sunt bănuiţi că ar fi înşelat aproximativ 30 de persoane din mai multe judeţe, cărora le-ar fi promis tranzacţii avantajoase, prin intermediul internetului. Ei postau anunțuri de vânzare fictive, cerându-le acont potențialilor cumpărători.internet-scams
În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au fost identificaţi doi adolescenţi în vârstă de 16, respectiv 17 ani, ambii din municipiul Buzău şi un tânăr de 23 de ani din Râmnicu Sărat, bănuiţi de comiterea de înşelăciuni prin intermediul unor site-uri de anunţuri.
Poliţiştii au stabilit că, începând cu luna mai 2014, adolescenţii au postat pe două site-uri de vânzare/cumpărare, anunţuri privind vânzarea unor viţei, livrarea bovinelor fiind condiţionată de achitarea unui acont.
Din cercetările efectuate de poliţişti, a rezultat că cei doi buzoieni ar fi fost contactaţi de aproximativ 30 de persoane din mai multe judeţe care, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid de bani, ar fi trimis sume cuprinse între 150 şi 1000 de lei pentru tranzacţiile încheiate doar telefonic, fără a primi, în schimb, animalele promise.
Banii ar fi fost trimişi pe numele unor membri ai familiei celor doi adolescenţi sau pe numele râmniceanului în vârstă de 23 de ani, acesta din urmă fiind prezentat „clienţilor” drept cel care urma să efectueze transportul animalelor. Valoarea totală a prejudiciului cauzat a fost estimată la 11000 de lei.
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close