Știrile zilei

Trei vise ce indică o problemă de sănătate. Iată la ce semnale să fii atent!

Visele sunt una din cele mai fascinante și misterioase părți ale vieții umane. Indiferent că visezi că ești super-erou sau ai vise mai dubioase cum ar fi acela în care ești apa pe care cineva o bea, visele spun multe despre ce se întâmplă în viața ta la momentul respectiv, și despre cum percepe subconștientul tău toate aceste informații noi. Cele trei tipuri de vise de mai jos, te vor ajuta să îți dai seama dacă nu cumva visele pe care le ai indică o problemă de sănătate.

Dacă visezi asta s-ar putea să trebuiască să mergi la medic:

 1. Coșmaruri frecvente

  Nu e nimic mai rău decât să te trezești în mijlocul nopții lac de transpirație, cu inima gata să îți iasă din piept și cu o sperietură pe cinste. În timp ce este perfect normal să ai un coșmar din când în când, coșmarurile frecvente pot indica că ceva nu este în regulă cu sănătatea ta. Un studiu a descoperit că aceste coșmaruri pot fi în legătură cu bolile de inimă, o bătaie iregulară a inimi crescând riscul de incidență al coșmarurilor. Acest lucru se întâmplă deoarece bolile de inimă cauzează scăderea nivelului de oxigen care este transmis la creier, ceea ce poate provoca un coșmar. Un tratament cu coenzima Q10 Kaneka ce îmbunătățește funcțiile cardiovasculare, s-ar putea dovedi benefic.

O altă posibilă cauză a coșmarurilor frecvente este apneea în somn. Această afecțiune cronică apare atunci când ai pauze în respirație sau respirație îngreunată în timpul somnului. Din moment ce limitează oxigenarea corespunzătoare a creierului, aceste pauze pot crește incidența coșmarurilor. Cel mai adesea se întâmplă ca pacienții să viseze că sunt sufocați sau că se îneacă, când în realitate căile respiratorii le sunt blocate.

 1. Visezi că ești dezbrăcat, îți cade părul sau dinții

  Majoritatea persoanelor au visat cel puțin o dată că sunt dezbrăcați într-un cadru social important, că le cad dinții înainte de a asista la un eveniment important, sau că le cade părul. Ei bine, acest tip de vis indică mai degrabă o problemă de sănătate psihică sau afectivă, deși poate fi atribuit și unei probleme de sănătate de care ești deja conștient. Specialiștii spun că astfel de vise indică o stimă de sine scăzută și apar atunci când simți că nu ai control asupra unei situații anume.
  Problemele de sănătate care îți afectează aspectul fizic pot duce la apariția acestor vise. Este mai probabil să visezi că îți cad dinții dacă ai probleme dentare, la fel cum este mai probabil să visezi că îți cade părul atunci când observi tot mai mult păr pe perie sau că ai tendința de a dezvolta chelie. Rezolvarea acestor probleme te va ajuta cel mai probabil să nu mai ai acest tip de vis. Poți folosi fiole ginseng pentru căderea părului ca să te bucuri de cele mai rapide rezultate pozitive.

 2. Vise lucide sau bizare care reapar

  Visele ce par foarte reale pot apărea din mai multe motive. Pot indica faptul că suferi de anumite afecțiuni medicale, inclusiv afecțiuni neuro-degenerative cum ar fi boala Parkinson. Totuși, nu ar trebui să tragi imediat concluzii. există și alte cauze ce pot provoca acest vis, ce nu au legătură cu boli atât de grave.
  Visurile care sunt deosebit de bizare sau memorabile ar putea să indice o infecție în organism. Părerea unui medic de la o universitate de renume din Boston, spune că orice infecție poate crește durata somnului adânc, ceea ce duce la întârzierea momentului în care începem să visăm, ceea ce face ca visele să erupă în conștient. Asta poate duce la vise lucide sau la halucinații bizare.

  Medicamentația anti-depresivă poate duce de asemenea la vise lucide. Majoritatea oamenilor care au astfel de vise când iau anti-depresive, au cel mai adesea coșmaruri ca efect secundar. Dacă ai medicamente care îți afectează visele sau calitatea somnului, ar trebui să iei legătura cu un medic. S-ar putea să fie necesar să îți schimbi tratamentul.

O metodă prin care te poți asigura că vei avea un somn odihnitor este aceea de a fii mai atent la sănătatea ta, adoptând un stil de viață sănătos. Exercițiile fizice, un regim alimentar echilibrat și minimizarea riscului de a dezvolta o boală ce poate să îți influențeze visele, e un început bun.

Gustările sănătoase înainte să mergi la culcare, cum ar fi un fruct, poate să te ajute să ai un somn mai odihnitor. Dezvoltând obiceiuri sănătoase, este mult mai probabil să te bucuri de o noapte cu vise frumoase.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */