Știrile zilei

Trei zile de muzică, de târguit și de grătare încinse, în municipiul Buzău

Urmează trei zile de sărbătoare în Buzău, unde Primăria municipiului organizează cea de-a XVIII-a ediție a târgului „Toamna buzoiană”.

Potrivit informării oficiale, în perioada 20-22 septembrie 2024, Primăria municipiului Buzău, prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, Direcția pentru Agricultură Județeană Buzău și SC „Piețe, Târguri și Oboare” SA, îi invită pe buzoieni la tradiționalul târg „Toamna Buzoiană”.

La fel ca în anii precedenți, târgul se va ține în Drăgaică, iar în fiecare zi vor avea loc concerte de muzică populară.

Spațiul de la „Drăgaica” va fi împărțit în mai multe zone: cea pentru terase, cea pentru căsuțe din lemn, unde vor fi comercializate obiectele manufacturate, cea destinată vânzării produselor alimentare și nealimentare și cea pentru spectacole.

Ca în fiecare an, vizitatorii vor putea alege legume, fructe, dulciuri tradiționale, produse de panificație și patiserie, precum și produse tradiționale din carne și pește. În ceea ce privește produsele nealimentare, la târg se pot comercializa, de către micii meșteșugari, produse de artizanat lucrate manual sau articole din piele și blană.

Târgul se va deschide oficial vineri, 20 septembrie:

În anii trecuți, Toamna Buzoiană ținea și opt zile, însă analizele au arătat că o perioadă mai mare nu înseamnă și vânzări mai bune sau interes crescut. De aceea, pentru reducerea costurilor cu organizarea și pentru a le da posibilitatea comercianților să își vândă marfa mult mai eficient, Primăria a decis ca târgul să țină doar trei zile.

În aceste condiții, de suferit va avea și lista artiștilor care vor urca pe scenă.

„Pe parcursul celor trei zile de sărbătoare, buzoienii vor putea redescoperi esența gastronomiei buzoiene și meșteșuguri unice, de la dulcețuri și gemuri bogate în arome, legume atent selectate și condimente  care își pot vor găsi locul în cămara fiecărui vizitator până la preparate tradiționale, precum pastrama de oaie, micii rumeniți și cârnații de Pleșcoi și nu în ultimul rând,  deserturi specifice anotimpului. În pahare, mustul va curge proaspăt, oferind fiecărui vizitator savoarea bogată a podgoriilor buzoiene.” transmit organizatorii.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!