CulturăȘtirile zilei

Trenul Regal ajunge în gara Buzău / Sute de buzoieni, așteptați să salute Familia Regală a României

Principesa Margareta şi principele Radu vor efectua, de Ziua Naţională a României, un drum simbolic de la Sinaia la Bucureşti, o călătorie care aduce un omagiu regelui Ferdinand şi reginei Maria, cuplul princiar avându-i ca invitaţi pe arhiducesa Maria Magdalena a Austriei şi pe soţul acesteia, relatează Mediafax.trenul_regal
Astfel, la călătoria cu trenul regal, programată pentru 1 decembrie, vor mai participa principesa Maria și principele Nicolae. Invitați în trenul regal vor fi și alteța sa imperială și regală arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a României, împreună cu soțul ei.
La Buzău, trenul ajunge la 11:55.
Familia Regală invită locuitorii acestor orașe să vină la gară, pentru a aduce împreună un omagiu întemeietorilor României Mari. Acesta este sensul Zilei de 1 Decembrie.
La gara Sinaia, familia regală va sosi de la Castelul Peleș la ora 9.00, plecarea trenului fiind programată pentru ora 9.08, urmând ca trenul regal să ajungă la Ploiești Sud la ora 10.19, de unde va pleca la ora 10.38.
Următoarea oprire va fi în Buzău, la 11.55. De aici, îşi va continua călătoria la 12.10, plecând spre Râmnicu-Sărat, unde va ajunge la ora 12.47. Trenul Regal va aduce familia regală la București, seara, la gara Băneasa.
Trenul Regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia. Garnitura a fost livrată României după moartea lui Ferdinand, în anul 1928.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close