Știrile zilei

„TU URMEZI!” | Afiș îngrijorător, la „Marșul pentru Valentina”

Moartea Valentinei Nica produce ecouri răsunătoare la nivelul percepției publice. Apropiații fetei vor să protesteze, deseară, față de rămânerea în libertatea a celor pe care îi consideră „complici”. Ei cer pedepse aspre și pentru actuala iubită a lui Cosmin.

Mișcați de drama fetei, tinerii vor să îi aducă un ultim omagiu Valentinei Nica, fata incendiată de vie în dimineața zilei de sâmbătă de către fostul iubit, Cosmin M.D. Astăzi, după ce au participat la înmormântarea fetei, câțiva tineri au decis să organizeze o întâlnire la blocul în care a locuit Valentina, pentru a-i aprinde candele și lumânări.

De aici, conform mesajului de mobilizare postat pe Facebook, ei vor porni într-un marș către sediul Parchetului și al al Poliției Buzău, pentru a-și exprima nemulțumirea față de rămânerea în libertate a celor pe care îi consideră „complici” la omor.

Sentimentul de indignare și de revoltă publică a ajuns însă la un nivel periculos. Pe Facebook a apărut un afiș cu imaginea actualei iubite a lui Cosmin, tânăra A.D., pe care unii o consideră vinovată cel puțin moral de moartea Valentinei. Realizatorii afișului vor să îl distribuie prin oraș și pe mașini, însă mesajul este unul dur: „Tu urmezi!”.

Tinerii își vor face tricouri cu chipul Valentinei. Întâlnirea are loc la ora 19.00.

Astăzi, Valentina Nica a fost condusă la groapă de către rude și apropiați. Au curs râuri de lacrimi la căpătâiul celei pe care Cosmin, fostul iubit în vârstă de 21 de ani, a bătut-o cu bestialitate, după care a incendiat-o.

Tânărul a fost arestat preventiv și riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 25 de ani sau detenția pe viață.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button