Economic

Tun de 5 miliarde la bugetul de stat, cu facturi de la „Europa”

O prahoveancă în vârstă de 46 de ani a intrat în atenția poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, după ce a introdus în evidențele contabile facturi emise de către 108 firme din București, care nu au putut justifica relațiile comerciale cu societatea femeii.facturi-fictive-680x365
După ce oamenii legii au scos totul la iveală, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a dispus continuarea urmăririi penale faţă de femeie. Ea este bănuită că, în perioada ianuarie 2009 – septembrie 2013, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale ce are ca principal obiect de activitate „confecţii textile”, a înregistrat în actele contabile ale societăţii achiziţii de produse textile pe baza unor facturi fiscale în valoare de 1.757.547 lei. Cel mai probabil, facturile au fost achiziționate de la așa-zișii „dealeri” care vând facturi fără acoperire, emise de firme-fantomă din Capitală.
Prin acțiunile întreprinse, prahoveanca a urmărit sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat referitoare la T.V.A. şi impozitul pe profit, în sumă de 546.984 de lei. Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului.
În ultimii ani, în zona complexului comercial „Europa” din Capitală s-au dezvoltat adevărate afaceri cu facturi false, emise de firme care nici măcar nu figurează în evidențele Registrului Comerțului. Administratorii societăților care cumpără astfel de documente fiscale nu scapă însă de vigilența polițiștilor care, mai devreme sau mai târziu, scot la iveală neregulile și deferă justiției pe evazioniști.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: