Administrație

Tun de jumătate de miliard dat de un proprietar de pădure

Administratorul unei firme de exploatări forestiere este  bănuit de evaziune fiscală de peste aproape 50.000 de lei

Zilele trecute, ancheta poliţiştilor de la Serviciului de Investigare a Fraudelor  a lemnescos la iveală nereguli grave în contabilitatea unei firme de exploatări forestiere din zona Valea Slănicului. Administratorul acesteia este bănuit de săvârșirea infracţiunii de evaziune fiscală.

  • Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că, în perioada  2010 – 2012, societatea în cauză ar fi omis să înregistreze în contabilitate comercializarea cantităţii de 400 m.c. lemn foc în valoare de 48.815 lei.

Totodată, în perioada septembrie – decembrie 2012, acesta  nu ar fi înregistrat preţul real de comercializare pentru 621,455 m.c. lemn foc, rezultând venituri în valoare de 69.069 de lei neînregistrate în evidenţa contabilă, cu consecinţa sustragerii de la plata unor obligaţii fiscale de 34.562 de lei.

  •  Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările, în vederea documentării tuturor aspectelor cauzei. Dacă va fi găsit vinovat, administratorul firmei riscă pedeapsa cu închisoarea pentru evaziune fiscală.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close