AdministrațieEconomic

TUN de șapte miliarde la Primăria Cilibia

Banii au ajuns la administratorii a trei societăți comerciale. * Contabila, o buzoiancă de 49 de ani, le plătea sume uriașe în baza unor facturi fictive. * Fosta angajată a primăriei este acum sub control judiciar. *Cilibia 1
Fosta contabilă din Primăria comunei Cilibia este cercetată penal, după ce a fost pusă sub acuzare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. În același timp, procurorii au luat măsuri și față de administratorii societăților prin care se sifonau banii, doi bărbați de 59 și 49 de ani, acuzați de complicitate la delapidare.
Femeia este acuzată că, timp de trei ani, în complicitate cu administratorii a trei societăți, a plătit ilegal câteva miliarde către firmele respective în baza unor facturi fictive emise de acestea. Din cercetările efectuate s-a constatat că, în perioada ianuarie 2012–aprilie 2015, din contul unității administrativ teritoriale au fost efectuate, de către femeie, plăți nelegale în cuantum total de 697.515 lei către trei societăți comerciale administrate de cei doi bărbați, în baza unor facturi fictive emise de către acestea.
Față de fosta contabilă a Primăriei Cilibia s-a luat măsura controlului judiciar. Pentru fapta sa, dacă va fi găsită vinovată, ea ar putea petrece ani grei după gratii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button